Syv søstre tapte i retten

Får ikke komme tilbake til Namsos. Advokat er skuffet.

I SJOKK:  Familien AlZanghari hadde håpet så mye på å komme tilbake til Namsos og Norge, at de nå er i sjokk over dommen i Oslo tingrett. - Framtida vår er knust nå, sier eldstedatter Doaa. Foto: Doaa AlZanghari
I SJOKK: Familien AlZanghari hadde håpet så mye på å komme tilbake til Namsos og Norge, at de nå er i sjokk over dommen i Oslo tingrett. - Framtida vår er knust nå, sier eldstedatter Doaa. Foto: Doaa AlZanghari Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De syv søstrene AlZanghari og deres foreldre får ikke medhold i Oslo tingrett i deres anke for å komme tilbake til Namsos og Norge. Det er i Namsos familien har bodd i nær ni år, og hvor de føler seg hjemme.

- Jeg er skuffet på vegne av familien. Nå vil vi gå grundigere gjennom dommen sammen med familien og støttegruppa. Så får vi se hva vi gjør videre, sier advokat Arild Humlen, som representerer familien i tingretten.

- Fryktelig trist Dagbladet ringte Doaa, eldstedattera i familien. Hun er sønderknust.

- Vi får ikke komme tilbake til Norge. Vi fikk ikke medhold, sier hun.

Stemmen skjelver. Beskjeden som 21-åringen og søstrene fryktet er nå blitt virkelighet. De visste at en slik dom kunne komme, men orket ikke annet enn å håpe. Nå er håpet knust.

- Dyp skuffelse I Namsos er støttegruppa for de syv søstrene samlet, i påvente av dommen.

- Her er det nå dyp skuffelse. Vi hadde jo håpet at de skulle få medhold. Samtidig har vi vært realistiske i forhold til at dette kunne bli utfallet. Vi er glade for at familien har fått prøvd saken for retten og at vi har kunnet bidra. Vi avventer familiens beslutning når det gjelder eventuell ankesak, sier Solveig Moe Estil til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer