Mexico City

T-bane styrtet i bakken etter brokollaps

23 personer er bekreftet omkommet etter ulykken i Mexico City. Over 70 skal være skadd.

KOLLAPS: T-bane styret i bakken etter brokollaps:En bro har kollapset i Mexico City, som har ført til at et t-bane-tog har kjørt ut og krasjet i bakken, melder Reuters. Video: Twitter/ @ daglig24hours Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En bro har kollapset i Mexico City, som har ført til at et T-bane-tog har kjørt ut og krasjet i bakken, melder Reuters.

Minst 23 personer er bekreftet døde, melder sivilforsvaret på Twitter. Det skal være barn blant de døde, skriver Reuters.

Så langt er 49 personer fraktet til sykehus. Ifølge departementet for risiko og forsvar skal minst 70 være skadd.

De skadde blir fraktet til forskjellige sykehus i området.

KOLLAPSET: Slik ser det ut på ulykkesstedet der broen kollapset. Foto: Reuters / NTB
KOLLAPSET: Slik ser det ut på ulykkesstedet der broen kollapset. Foto: Reuters / NTB Vis mer

- Det som skjedde i dag er en forferdelig tragedie. Mine tanker går til ofrene og deres familier, skriver Mexicos utenriksminister Marcelo Ebrard på Twitter.

Han påpeker også at det nå må undersøkes hva som forårsaket ulykken, og hvor ansvaret eventuelt ligger. Han skriver at han vil bidra i dette arbeidet.

Den aktuelle toglinja, linje 12, ble bygget da Ebrard var ordfører i den meksikanske hovedstaden. Det var kort tid etter at han forlot posten at det ble reist tvil om kvaliteten på konstruksjonen, skriver Reuters.

Søker etter overlevende

Overvåkingsbilder viser øyeblikket da toget kjører rett i bakken.

Det er også rapporter om at både deler av togvogna og broen skal ha truffet biler. Redningsmannskaper har tatt seg inn i T-bane-toget. Ifølge NTB letes det også etter overlevende i biler som ble knust da de fikk togvogna over seg.

Sivilforsvaret opplyser at de skal ha fått ut alle som lå i ruinene under togsettet. Det er uklart hvor mange av de omkomne som er hentet ut her.

PÅ STEDET: Både politi og brannvesen er på stedet. Foto: Luis Cortes / Reuters / NTB
PÅ STEDET: Både politi og brannvesen er på stedet. Foto: Luis Cortes / Reuters / NTB Vis mer

Ulykken skjedde mandag kveld, lokal tid. Ordfører Claudia Sheinbaum skriver på Twitter at hun er på ulykkesstedet, og bekrefter at det er meldt om skadde og døde.

- Vi vet ikke om de er i live, sier Sheinbaum om personene som er fanget inne i togsettet.

Ifølge nyhetsbyrået AP ble redningsarbeidet satt på pause ved midnatt fordi T-bane-toget, som delvis henger ned fra den kollapsede broen, er i dårlig forfatning. Det ble nødvendig å frakte inn en kran for å stabilisere toget, før arbeidet kunne fortsette.

MASSIV AKSJON: Det er hundrevis av redningsarbeidere på stedet. Foto: Pedro Pardo / AFP / NTB
MASSIV AKSJON: Det er hundrevis av redningsarbeidere på stedet. Foto: Pedro Pardo / AFP / NTB Vis mer

Varsler pårørende

Både politi, brannvesen og andre redningsmannskaper jobber på stedet. Myriam Urzúa Venegas koordinerer noen av beredskapsteamene, opplyser hun på Twitter.

Det jobbes også iherdig med å varsle pårørende, og få sendt dem til riktig sykehus. Det er opprettet et telefonnummer som pårørende kan ringe.

Myndighetene har gått ut med navnene på noen av de som er fraktet til sykehus. Blant dem er en 17 år gammel gutt.

Sivilforsvaret ber folk holde seg unna området, slik at nødetatene slipper til.

Mange som savner venner og familiemedlemmer har samlet seg ved sikkerhetssperringene. AP har snakket med Oscar López (26) som er på ulykkesstedet i håp om å få kontakt med sin gravide venninne. Hun var på T-banen på vei hjem fra jobb, da ulykken fant sted.

- Vi mistet kontakten med henne rundt klokka 22.50, sier han til nyhetsbyrået.

Kritisert

Ulykken skjedde ved Olivos-stasjonen i Las Arboledas, på linje 12, som har vært kritisert for dårlig kvalitet, skriver nyhetsbyrået AP.

Metroen i Mexico City, som er en av de største i verden, har hatt to alvorlige ulykker de siste åra. Mars i fjor kolliderte to tog ved Tacubaya-stasjonen. Én døde og 41 ble skadd.

I 2015 kolliderte et tog med et annet ved Osceania stasjon. 12 ble skadd.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer