Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

T-banefører frikjent

T-baneføreren som ble tiltalt etter et uhell der en gutt ble slept med toget ble fredag frikjent i Oslo byrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen ble frikjent fordi Oslo Sporveier ikke hadde informert ham om instruksen som sier at man skal be folk om å gå vekk fra toget før man begynner å kjøre. Det skriver Aftenposten.

Uhellet inntraff på Majorstua stasjon 15. juni 1998. På stasjonen var det så mange mennesker på perrongen at han ikke kunne se sidene på de to siste vognene i speilet.

Ryggsekken til en 16 år gammel gutt hektet seg fast i en speilspak og han ble slept med en av de bakerste vognene. 20 meter før perrongen tok slutt røk den ene stroppen på sekken og 16-åringen falt i bakken. Han slapp unna episoden med skrubbsår på den ene armen.

Politiet ila togføreren et forelegg fordi han ikke hadde fulgt instruksene i Håndbok for tjeneste på tunnelbanen.

Togføreren nektet å vedta forelegget og måtte dermed møte i retten. Der kom det fram at han i løpet av sine 12 år i jobben ikke har blitt orientert om det aktuelle punktet i instruksen. Flertallet i byretten mente likevel at T-baneføreren hadde opptrådte uaktsomt.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media