Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

T-banekrasj skapte store forsinkelser

En kollisjon mellom to T-banetog på vei inn til nattparkering på Ryen i Oslo natt til søndag skapte kaos og betydelige forsinkelser på hele T-banenettet i Oslo mandag morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to T-banetogene var på vei inn til nattlagring i parkeringshallen, da de av foreløpig uklare grunner kjørte inn i hverandre.

Ingen ble skadd i krasjet, men kollisjonen førte et betydelige materielle skader.

Krasjet fikk også store konsekvenser for trafikkavviklingen i morgentimene mandag.

- Dette skjedde på et svært sårbart tidspunkt for oss, hvor vi akkurat er i ferd med å avvikle trafikken for natten. Kollisjonen førte til at tog som skulle inn til parkering, ikke fikk komme inn, og at de som allerede var parkert, ikke kom ut igjen mandag morgen, opplyser informasjonssjef i Oslo T-banedrift, Bjørn Rydmark, til NTB.

Oslo Sporveier meldte om omfattende forsinkelser over hele T-banenettet de to første timene mandag. Det var også svært trange forhold for de reisende, fordi det ble sendt ut togsett med bare tre vogner mot normalt seks.

Havarikommisjonen og politiet jobbet mandag morgen på stedet, for å finne ut hvorfor T-banene kjørte inn i hverandre.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media