T-banen ble evakuert

Alle t-banestasjonene i Oslo sentrum ble stengt midt i rushtida etter kraftig røykutvikling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

JERNBANETORGET (Dagbladet.no): Den kraftige røyktuviklinga fra t-banevogna på vei fra Storo til sentrum førte til at Jernbanetorget stasjon i Oslo sentrum måtte evakueres.

To vektere og en passasjer ble sendt til legevakta på grunn av røykskader, men skadene skal ikke ha vært alvorlige.

Flere ambulanser, brannbiler og politibiler med stort mannskap rykket ut etter at brannvesenet fikk melding om røykutviklingen klokka 15.11. Det gikk halvannen time før vognen var tauet bort og trafikken var i gang igjen.

Utrykningsleder Geir Kongsten i Oslo brann- og redningsetat er det for tidlig å si noe om årsaken til røykutviklingen, men han bekrefter overfor NTB at det skal ha med det elektriske å gjøre.

- T-banevognen har kun fått skader under, ikke inne i vognene, sier han.

Midt i rushtida

Etter evakueringen sto det tettpakket med folk rundt Jernbanetorget stasjon. Politiet sperret av alle innganger med politibånd.

Brannen startet midt i en tunell, og sjåføren kjørte toget til nærmeste stasjon for å slippe av folk. Det skjedde midt i rushtida, og t-banen er vanligvis stappfull av folk på denne tida i Oslo sentrum.

- Det tyter ut røyk fra alle utgangene, men vi aner ikke årsaken. Nå skal røykdykkere undersøke saken, sa operasjonsleder Audun Myhre da dramaet sto på.

T-banestasjonene på Grønland, Jernbanetorget, Stortinget og Nationalteateret ble alle evakuert.

- Vogna var full av folk

Abdul Majed satt på t-banevogna da røyken kom veltende.

- Det kom en voldom røykutvikling mellom vogn 2 eller 3, sier Abdul til Dagbladet.no. Han sier at det så ut til at det kan ha brent i noen kabler mellom vognene.

Han sier at vogna var fullstappet av folk da det skjedde. Han roser vognføreren som fikk roet ned folk og evakuert alle.

Tog fra Storo

Bjørn Rydmark i Sporveiene sier ingen er skadd: - Et eller annet skjedde, og på Jernbanetorget var det kraftig røykutvikling, sier Rydmark. Nå er all trafikk gjennom sentrum stoppet, togene stopper på Majorstua og Grønland.

Han opplyser at ingen ble skadd i situasjonen i dag. - Evakueringa gikk helt problemfritt, ingen ble skadd, sier Rydmark.

Han bekrefter at det var fullt av folk på toget, og at de ikke har oversikt over hvor mange.

På Stortinget og Nasjonalteateret satte Sporveien inn egne folk for å få alle reisende ut av stasjonene.

Årsaken til ulykka er ikke kjent. Så langt tyder det på at det har oppstått problemer i et teknisk skap under vogna på togsettet.

Problemene i dag forsterket seg da det automatiske anlegget som varsler fare slo seg av for tidlig. Det førte til at folk ble sendt ned på plattformene igjen før faren var over. Dermed tok det ekstra lang tid å evakuere alle.

- Dette skal vi ta opp internt i ettertid, opplyser utrykningsleder Geir Kongsteen.

<B>FULL ALARM:</B> Politi, ambulanse og brannvesen slo full alarm da det ble meldt om røykutvikling i en vogn mellom Jernbanetorget og Stortinget i Oslo sentrum.
<B>RØYKDYKKERE:</B> Her går røykdykkere ned i Jernbanetorget T-banestasjon.
<B>OKSYGEN:</B> En vekter måtte få oksygen etter å ha blitt evakuert fra T-banestasjonen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer