T-banen

Ulykker i tunneler og ved underjordiske stasjoner de siste ti åra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

1. september 2000

Nationaltheatret stasjon måtte evakueres på grunn av røykutvikling i ei T-banevogn. Teknisk feil var årsak til røykutviklingen.

21. august 2000

Strømstans medførte at to tog ble stående i tunnelen mellom Tøyen og Carl Berners plass. Det var tilløp til panikk i vognene på grunn av sterk varme og lite oksygen. Over 1000 mennesker ble evakuert.

21. september 1998

Flere hundre reisende måtte evakueres fra Stortinget T-banestasjon på grunn av brann i ledningsnettet. Det var kraftig røykutvikling og stasjonen måtte stenges en periode.

26. april 1998

Brann i tunnelen mellom Nationaltheatret og Majorstua stasjoner. Kortslutning i en strømførende kabel var trolig årsak. Et T-banesett stoppet like ved brannen og passasjerene måtte evakueres.

26. oktober 1997

T-banevogn sporet av mellom Jernbanetorget og Stortinget stasjoner. Toget hadde lav fart og ingen personer ble skadet. De ca. 50 passasjerene måtte gå langs skinnegangen til Stortinget stasjon.

8. april 1996

Mann døde etter å ha falt foran en T-banevogn. Ulykken skjedde på Nationaltheatret stasjon.

1. januar 1996

Brann i en kabel langs skinnegangen førte til at Nationaltheatret stasjon måtte evakueres. Ingen personer kom til skade, og etter en halv time var brannen under kontroll.

2. januar 1990

Vognsett fra Holmenkolbanen og Kolsåsbanen kolliderte på Nationaltheatret stasjon. Holmenkolbanen sto stille på stasjonen da Kolsåsbanen kjørte inn i den bakfra. Svikt i bremsesystemene eller menneskelig svikt ble oppgitt som årsak. 11 passasjerer ble skadet, hovedsakelig rygg- og nakkeskader.

Kilde: NTB og Dagbladets tekstarkiv.