T-banestrid i Oslo trolig løst

Mot flertall i bystyret for at vognvedlikehold ikke skal konkurranseutsettes før 2009.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det går mot flertall i Oslo bystyre for at vognvedlikehold ikke skal konkurranseutsettes før 2009. Dermed er T-banestriden i Oslo trolig løst.

Arbeiderpartiet, SV og Venstre vil sikre flertall i bystyret for forslaget om å ikke konkurranseutsette renhold før i 2009. Dette vil sannsynligvis føre til at de verkstedsansatte begynner å jobbe overtid igjen, melder NRK.

Tidligere i år ble det vedtatt å konkurranseutsette vedlikeholdet av de nye T-banevognene. I tillegg skal sporveien omorganiseres, noe som fører til nedbemanning.

De verkstedsansatte har nektet å jobbe overtid som en følge av disse vedtakene, og det har ført til kaos i T-banetrafikken i Oslo de siste dagene. Det har blitt kjørt med langt færre vogner enn normalt den siste uken.

Tirsdag sendte Forbrukerrådet et brev til Oslo Sporveier og ga uttrykk for at T-banen leverer så dårlig kvalitet at det ikke er grunnlag for å kreve betaling av de reisende.

(©NTB)

KAOS: Det har vært kaos i t-banetrafikken på grunn av at verksteds-ansatte har nektet å jobbe overtid. Foto: Scanpix
KAOS: Det har vært kaos i t-banetrafikken på grunn av at verksteds-ansatte har nektet å jobbe overtid. Foto: Scanpix Vis mer