Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

T-banetrafikken i gang igjen etter røykutvikling

Det var full stans i T-banetrafikken i Oslo på grunn av røykutvikling i et togsett ved Jernbanetorget.

STANS OG FORSINKELSER: Gnister, smell og røyk har ført til røykutvikling ved Jernbanetorget T-banestasjon i Oslo. Foto: Lithan Haran
STANS OG FORSINKELSER: Gnister, smell og røyk har ført til røykutvikling ved Jernbanetorget T-banestasjon i Oslo. Foto: Lithan Haran Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): T-banetrafikken forbi Jernbanetorget i Oslo ble stanset en kort periode på grunn av røykutvikling i et togsett torsdag formiddag.

T-banestasjonen ble evakuert på grunn av røyk. Årsaken er et strømoverslag i en strømsko til T-banen, opplyser politiet.

Omtrent 20 minutter seinere opplyste Sporveien at toget var kjørt bort og strømmen koblet til igjen. Trafikken ble gjenopptatt, men det må påregnes forsinkelser.

Politiet fikk melding om hendelsen av brannvesenet klokka 10.43 på torsdag.

- På fagterminologi kan vi si at årsaken til hendelsen er et strømoverslag i en strømsko. Strømmen forårsaket gnister, smell og røyk, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Christian Engeseth til Dagbladet.

Lithan Haran var på vei fra Jernbanetorget til Pilestredet da han ble stoppet ved T-banens inngang.

- Jeg fikk opplyst av vektere at det har tatt fyr i det elektroniske anlegget ved Jernbanetorget. Jeg kommer ikke så langt ned på T-banestasjonen at jeg ser hva som skjer. Det er vektere som blokkerer veien utenfor slik at man ikke kommer seg ned på plattformen, sier Haran til Dagbladet. ​

Haran ble nysgjerrig da han så ambulansene, politibilene, brannvesenet og alle menneskene som flokket seg utenfor T-banestasjonen.

- Det er ganske kaotisk her, og folk lurer på hva som skjer, sier han.

Engeseth understreker at røyken er ufarlig, men forstår hvorfor hendelsen har blitt oppfattet som dramatisk for forbipasserende.

- Det kan nok bli oppfattet som dramatisk. T-banesettet er i ferd med å flyttes til Ryen, og normal trafikk gjenopptas snart med litt forsinkelser vestgående, sier han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!