Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

T-banevogn kolliderte med tunneltak

Ingen skadd, men store forsinkelser mellom Stortinget og Majorstua.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det er store forsinkelser i t-banetrafikken i Oslo  mellom Stortinget og Majorstua stasjoner etter at en vogn på vei fra Holmenkollen kolliderte med tunnelåpningen på Majorstua ved 15.20-tiden.

-Ingen personer er skadd, men kollisjonen får store følger for avviklingen av rushtrafikken, sier informasjonssjef Bjørn Rydmark i Oslo t-banedrift til Dagbladet.no.

-Ett av de to sporene i tunnelen ble tatt i bruk 15.50, men det vil fortsatt gå lang tid før trafikken er i rute igjen, trolig nærmere to timer.

T-banevognen står bom fast i tunnellåpningen fordi på den såkalte pantografen på toppen av vogna ikke ble senket. Dette er skinnen som henter strøm til vogna. Mannskap fra Oslo Sporveier har startet arbeidet med å skjære løs strømlederutstyret slik at vognen kan trekkes løs.

Høyt smell 

 - Jeg så at t-banen kjørte rett forbi perrongen og inn i tunnelen, og så hørte jeg et høyt smell. Strømlederne på taket av t-banen fløy av og folk strømmet til for å se, sier et øyenvitne, Andreas Gothe Schulz, til Dagbladet.no.

Informasjonssjef  Rydmark vet ikke hvor mange som var ombord da det smalt, men ulykken skjedde i rushtiden bare et tyvetalls meter etter at nye passasjerer hadde gått ombord  på Majorstua.

Ingen ekstrabusser

Det blir ikke satt opp ekstrabusser mellom de to knutepunktene fordi biltrafikken allerede blokkerer Bogstadveien i rushtrafikken og fordi passasjerene skal i alle mulige retninger fra Stortinget og fra Majorstua.

-Jeg vet ikke om strømlederen skulle vært trukket ned på vogntaket automatisk eller om det skulle skjedd manuelt. Slikt har skjedd før, sier Bjørn Rydmark.

RESTER I SKINNEGANGEN: Vrakdeler av strømlederen ligger i skinnegangen på Majorstua etter at t-banevigba fra Holmenkollen braste inn i tunnelen kl. 15.20 uten å senke den såkalte pantografen.