Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

T5PC brukte Thomas Øye som døråpner

Styret i T5PC kontaktet finansakrobaten Thomas Øye for å få i gang eksport av varer fra Kina til Europa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ole Bjørner Loe Welde

Anders Holth Johansen

Asia-investeringen kostet pyramideselskapet 15 millioner kroner.

To av styremedlemmene møtte Øye i fjor høst, både i Nederland og i Dubai. Formålet var å få satt opp et selskap som skulle eksportere varer fra Kina - via Dubai - til Europa.

Men de 15 millioner kronene T5PC spyttet inn i Vannin Import & Export, ble avskrevet som tap etter bare kort tid.

Hvor pengene ble av, er foreløpig uklart.

Under oppholdet i Dubai i fjor høst, møtte T5PC-representantene jordaneren Abed Barakat, som jobber som internasjonal rådgiver i de arabiske landene. Pyramideselskapet skal ha planlagt å importere varer fra Kina, som skulle selges til medlemmene i en egen internettbutikk. Varene skulle sen-des via frisonen Dubai til Europa.

Men nettbutikken kom aldri skikkelig i gang - det var verving og aksjekjøp fra medlemmer som sørget for inntektene i T5PC.

Thomas Øye bekrefter at han møtte to av styremedlemmene, men vil ikke navngi dem.

-  Jeg har vært en døråpner for å hjelpe dem i gang med logistikken for web-shopen i Dubai. I tillegg har jeg vært en døråpner for å hjelpe dem med handel av varer i Asia. Under dette arbeidet introduserte jeg dem for flere sentrale personer i Dubai, blant annet Barakat. Jeg fikk ikke noe honorar for arbeidet, men meningen var selvsagt at dette prosjektet skulle lykkes, sier Øye til Dagbladet.

Han understreker at han ikke har hatt noe direkte med selskapet Vannin Import & Export å gjøre.

Den omstridte finansakrobaten er slått personlig konkurs, og er siktet for heleri etter å ha lånt fem millioner kroner som politiet mener stammet fra ranssiktede David Aleksander Toska.

Øye satt en periode i varetekt, men benekter at han har gjort seg skyldig i heleri.

T5PC måtte også bokføre tap på to andre aksjeinvesteringer i fjorårets regnskap. Totalt ble 35 millioner kroner avskrevet etter feilslåtte investeringer.

Tidligere styreformann i T5PC, Jørn Tagge, var ikke tilgjengelig for kommentar i går kveld. Til Finansavisen sier Tagge at alle pengene som er forsvunnet ut av selskapet, er tapt på investeringer og høye kostnader.

-  Jeg tror ikke at det er noen som har tatt noen penger. Det som har skjedd, er at det har vært feildisponeringer, sier Tagge.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media