- Ta av deg genseren, så får vi se puppa

Tobarnsmor (30) saksøker tidligere arbeidsgiver for seksuell trakassering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Ta av deg genseren, så får vi se puppa dine, skal ha vært bemerkninger som nærmest var dagligdagse for flere kvinnelige ansatte i et telefonsalgfirma i Sarpsborg.

Nå har en av kvinnene gått til sak mot sin tidligere arbeidsgiver for usaklig oppsigelse og mobbing på arbeidsplassen.

Bedriften på sin side hevder at den tøffe tonen på morgenmøtene og i avdelingen generelt skulle bidra til å motivere og pushe selgerne til bedre prestasjoner.

Rettsaken startet i dag i Sarpsborg tingrett.

Kroppsfokus

I august 2006 begynte kvinnen i den lokale avdelingen til et stort internasjonalt firma.

Kort tid etter at hun ble ansatt, kom flere av kollegaene med kommentarer knyttet til hennes kropp. Mobbingen var spesielt ille fra to mannlige ansatte.

- Det dreide seg mye om pupper, forklarer kvinnens advokat Bjørn Robert Antonsen i sitt innledningsforedrag,

- De brukte uttrykk som brystpuling og ba henne vise fram sine nedre deler, i mindre pene ordlag, vel og merke, fortsetter han.

Personangrep

Østfoldskvinnen og flere av hennes kollegaer forsøkte å si ifra om kommentarene på hennes vegne, uten at det fikk noe effekt.

- Saksøkeren fant ikke disse kommentarene som noe spesielt morsomme eller oppbyggende. Avdelingslederen overhørte og kjente til disse kommentarene. Det virket som om han moret seg med det, sier Antonsen.

Avdelingens morgenmøter begynte etter hvert å dreie seg mye om 30-åringen. Hun fikk inntrykk av at hennes salg ikke stod i stil med bedriftens forventninger.

- Mye av kritikken gikk også på det personlige plan. Ofte ble opp til en halvtime av møtene brukt på kritikk på henne. Og det er møter der både de ansatte og ledelsen satt rundt samme bordet.

Trakk seg tilbake

Tobarnsmoren opplevde situasjonen til tider som svært tøff.

Trakasseringen i kontorlandskapet førte til at hun braste ut i gråt flere ganger. Hun ble også usikker og trakk seg vekk arbeidsfelleskapet for å slippe mobbingen.

Avdelingslederen skal ha gjort tilnærminger ovenfor kvinnen og et par måneder etter at hun begynte innledet de et forhold. På dette tidspunktet skal avdelingsleder også har hatt et forhold til en annen kvinne på sin avdeling, ifølge Antonsen.

Dette blir avvist at av selskapets advokat, Ørnulf Olsen Aamlid, som hevder at de to bare var gode venner i den perioden.

Fikk servert en oppsigelse

Da forholdet ble avsluttet, eskalerte konfliktnivået i avdelingen.

Et spesielt opprivende morgenmøte fant sted i begynnelsen av januar.

- Kvinnen ble utsatt for kraftige karakteristikker, blant annet fra avdelingslederens daværende kjæreste.

Noen timer senere ble 30-åringen innkalt til et møte med avdelingslederen.

- Det hele startet med kritiseringen av hennes salg. Det ble gjort klart at hun burde slutte i bedriften. Mens samtalen foregikk, skrev avdelingslederen en oppsigelse. Den er skrevet i jeg-form og framstår som skrevet av henne.

Ingen betenkningstid

Kvinnen fikk ifølge sin forklaring beskjed om at hvis hun ikke signerte, måtte hun på sikt likevel slutte.

Hun fikk ikke lov til å tenke på saken eller rådføre seg med noen.

- En rask signering ville føre til at hun fikk en god sluttattest. Hun ble også opplyst om at det ikke var noe vits i å søke jobb i bedriftens andre lokalkontor, siden avdelingslederen kjente lederne der og ville fraråde dem å ansette henne, forklarer advokaten.

- Bedriften skyld i dårlig salg
Basert på den ubehagelige situasjonen i avdelingen, valgte kvinnen å signere kontrakten og forlate bedriften.

Kvinnens søksmål baseres på to hovedpunkter: ugyldig oppsigelse og mobbing og trakassering på arbeidsplassen.

30-åringens advokat hevder at kvinnen ikke greide å selge så mye som bedriften krevde på grunn av de gjeldende arbeidsforholdene.

Ville tilbake

Bedriften bestrider ikke at kvinnen har blitt utsatt for verbalt, kroppslig fokus.

- Morgenmøtene var mentalt utfordrende og til tider altfor tøffe. Andre ansatte kan også ha oppfattet dette som utfordrende og gruet seg til morgenmøtene hvis de hadde dårlig salg, sier Aamlid.

Han avviser at kvinnen på noe måte skal ha blitt presset til eller fått stilt et ultimatum om å slutte.

Bedriften har i etterkant tilbudt kvinnen å få sin stilling tilbake,

enten ved samme avdeling eller et annet lokalkontor.

Kvinnen selv har tidligere gitt inntrykk for at hun ønsker å fortsette i bedriften, mot at avdelingsledernes angivelige kjæreste skulle fjernes.

Få av påstandene kan dokumenteres skriftlig, derfor vil vitneutsagnene mest sannsynlig være avgjørende for utfallet. Saken er berammet til å gå i tre dager.

KREVER ERSTATNING: Advokat Bjørn Robert Antonsen representerer kvinnen i saken som nå går for Sarpsborg tingrett.