-  Ta av deg prestekappa

Humanetikerne er opprørte over statsminister Bondeviks angrep i Dagbladet i går: -  Det er oppsiktsvekkende at han har så liten respekt for andre livssyn, sier generalsekretær Lars Gule i Human-Etisk Forbund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Gule minner om at Bondevik også er minoritetenes statsminister.

Debatten om kristen formålsparagraf i barnehagene og KRL-faget i skolen på Human-Etisk Forbunds landsstyremøte i går ble særdeles engasjert på grunn av statsminister Bondeviks og KrF-leder Dagfinn Høybråtens uttalalser de siste dagene. De to mener det pågår en kamp mot den kriste kulturarven, og Bondevik mener det er Human-Etisk Forbund som står i spissen for den kampen.

Bondevik sa at humanetikerne skyver innvandrergrupper foran seg i kampen mot at skole og barnehager er forankret i et kristent livssyn.

-  Bondevik er arrogant

-  Dette er ikke sant. Vi har ikke gått til noe angrep på kulturarven, vi har tvert imot fått medhold hos FNs menneskerettighetskomite i at KRL-faget bryter med menneskerettighetene, sier Lars Gule.

-  Det er helt utrolig at Bondevik fortsatt kan kalle dette faget balansert. Det betyr at han ikke har skjønt alvoret i FNs kritikk.

-  Vi er også en livssynsminoritet, men en stor minoritet med 65 000 medlemmer, og vi har styrke til å kjempe kampen for livssynslikestilling å vegne av andre minoriteter. Det er ikke å skyve noen foran seg, det er frekt å påstå noe slikt, sier Gule.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.