Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ta de skyldige!

NEW YORK (Dagbladet): - Tida er inne for alle tilhengere av fred i Midtøsten til å ta opp kampen mot terroren. Formann Arafat må gjøre alt som står i hans makt for å finne de som myrder uskyldige israelere, og stille dem til ansvar, sa president George W. Bush i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Våre liv er blitt et helvete

Bush gikk etterpå i møte med en sammenbitt Ariel Sharon, som ikke kunne komme seg fort nok på flyet hjem til Israel for å igangsette gjengjeldelsesaksjoner på bred front.

Møtet mellom de to varte mindre enn en time.

I Den nye omdreiningen av voldsspiralen skjer etter at utenriksminister Colin Powell markerte at USA på ny vil engasjere seg aktivt for å få til en våpenhvile.

Samtidig med dette drepte israelske styrker Hamas-lederen Abu Hanoud. I går tok Hamas på seg ansvaret for det tredoble bombeangrepet og begrunnet det med drapet på Hanoud.

Selvmordsbombene er en direkte utfordring til den nye amerikanske utsendingen i Midtøsten.

Colin Powell sa i går at Arafat nå må treffe tiltak mot «de organisasjonene som truer hans lederautoritet».

- Disse avskyelige og feige handlingene må ta slutt, sa Powell.

USA venter at Ariel Sharon kommer til å sette i verk omfattende gjengjeldelsesaksjoner ledsaget av påstander om at Arafat ikke gjør nok for å stanse de militante elementene blant palestinerne og derfor har et direkte og personlig ansvar for terroren.

Uttalelser fra Colin Powell i går signaliserer at USA ikke kommer til å reagere selv om Sharon setter i verk omfattende, militære gjengjeldelser: - Vi kommer ikke til å ha noen mening om hva Sharon bør foreta seg, sa Powell.

- Men vi har alltid sagt til begge parter at de må tenke over konsekvensene og det som kommer til å skje dagen etter og dagen etter det igjen, føyde han til.

I en telefonsamtale med Yasir Arafat kalte Colin Powell situasjonen som nå er oppstått, for «sannhetens øyeblikk».

Møtet mellom Bush og Sharon var det tredje siden Sharon fikk makta i Israel. Bush har ikke møtt Arafat og avslo å hilse på ham under hovedforsamlingen i FN. Selv ikke da de var i lunsj for statsledere, ville Bush hilse på Arafat.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!