«- Ta det med ro, æ vil bare ha sex med dæ»

Beruset 28-åring dømt for å ha brutt seg inn på skoleinternat i Alta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 28 år gammel Alta-mann hadde tirsdag 16. september 2008 vært på byen og drukket. På vei hjem bestemte han seg for å bryte seg inn på internatet til Alta videregående skole.

Han dro ifølge Altaposten.no til sin arbeidsplass for å hente en avbitertang, som han tok med seg og klippet av sikkerhetskjettingen til vinduet der ei jente lå og sov.

«- Ville kikke»
Ifølge lokalavisa var formålet å tilfredsstille sine lyster ved å kikke, og at han ikke var ute etter å ha sex med henne.

Da 28-åringen kom inn på soverommet og vekket opp jenta gjorde han likevel klart sitt ærend:

«Ta det med ro, æ vil bare ha sex med dæ», heter det i domspapirene fra Alta tingrett.

Jenta skulle da prøvd å stikke av, men mannen prøvde stoppe henne, og holdt en hånd foran munnen hennes, mens den andre ble brukt til å beføle jenta. Da jenta prøvde å rope etter hjelp ble mannen så skremt at han forlot stedet.

Ble stoppet

Han skal da ha dratt hjem, men kom senere tilbake og klippet av kjettingen på et annet vindu og prøvde å komme seg inn på soverommet igjen. Denne gangen ble han stoppet av vakten på internatet, og kom seg ikke inn. Deretter dro han hjem.

28-åringen ble i retten dømt til 30 dagers fengsel, der straffen anses utholdt ved varetekt, skriver NRK.

Mannen ble dømt for å ha forsøkt å tilegne seg sex og for å ha utøvet vold, samt to tilfeller av innbrudd. En tilståelse og en legejournal som viser at 28-åringen har vært til omfattende behandling for kikking gjorde at dommen ble formildende.