- Ta det pent med meg

Ti Demokrater stilte natt til torsdag opp i en debatt i kampen om å bli partiets presidentkandidat i valget i 2020.

KOMMENTAR: Joe Biden er en tilsynelatende populær presidentkandidat. Mange har bitt seg merke i det han sa til medkandidat Kamala Harris. Video: CNN. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Joe Biden leder meningsmålingene for hvem amerikanerne vil ha som Demokratenes presidentkandidat i valget neste år. Onsdag fikk han kjørt seg i en debatt med ti andre håpefulle politikere:

Blant andre den fremadstormende kongresskvinnen Kamala Harris. Allerede før de gikk på scenen onsdag, skal Biden ha bedt Harris om å ta det pent med ham. Det skriver New York Times.

- Ikke vær for hard mot meg, skal Biden ha sagt.

Han ble tidvis hardt presset av rivalene underveis i debatten, og måtte svare grundig for seg ved flere anledninger - blant annet på ting han i sin tid gjorde som visepresident.

Til tross for dette, har CNN valgt å heve ham fram som en av vinnerne i debatten - selv om de ikke legger skjul på at det var vanskelig, da de mener det var en ujevn debatt av den tidligere visepresidenten.

Presset

I debatten fortsatte helsediskusjonen mellom Biden og Kamala Harris, som har pågått hele uka. Donald Trump har i sin tid i presidentstolen fjernet såkalte «Obamacare», en lov som hadde som mål å sørge for prismessig overkommelig behandling av helsevesenet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer