<strong>VARMERE:</strong>  Madeleine Magnuson (27) og Jannicke Eilertsen (25) koste seg med rosévin på Aker Brygge i Oslo på denne tida i fjor. Nå kommer varmen igjen. Akrivfoto: Øistein N. Monsen / Dagbladet.
VARMERE: Madeleine Magnuson (27) og Jannicke Eilertsen (25) koste seg med rosévin på Aker Brygge i Oslo på denne tida i fjor. Nå kommer varmen igjen. Akrivfoto: Øistein N. Monsen / Dagbladet. Vis mer

Ta frem shortsen, nå blir det varmt!

- Det er slutt på vinterkulden, det blir mildere dager og en betydelig væromlegging, sier meteorolog.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter en kald vinter flere steder i Norge, ønsker mange at måleren på gradestokken skal stige til tosifret antall varmegrader.

Og i neste uke får mange dette ønske oppfylt.

- Nå er det slutt på kulden, det blir mildere dager og en betydelig væromlegging, sier vakthavende meterolog ved Meteorologisk institutt ,Børje Johansson til Dagbladet.

Sørlig vind Dermed kan mange nordmenn gå innerst i skapet og hente fram shortsen, hvis de ønsker det.

- Flere steder på Vest- og Østlandet kan det bli opp mot 10 varmegrader fra torsdag og inn mot helgen. Det kommer til å bli betydelig varmere vær generelt i landet, sier Johansson.

Det gjelder i hovedsak Bergen, Ålesund og Molde. I tillegg til deler av Østfold som får denne varmebølgen.

- Uken etter kan det bli opp mot 15 grader, noen steder i landet. April er normalt en bra måned, sier Johansson.

Varmere om natten
Det er vil også bli stigende temperaturer flere andre steder i Norge. Slik blir været i noen av storbyene:

- På Sørlandet og i Stavanger, blir det rundt tre til fem varmegrader, i Trondheim og Midt-Norge vil det omtrent bli like varmt. Videre mot landskapet i-og-rundt Bodø vil det bli ca. 0 til fem plussgrader. Harstad og nordover vil ikke få noe det noe varmere enn tre plussgrader, flere steder vil det fortsatt være minusgrader, sier Johansson.

- Det vil også bli mye bedre temperaturer om natten. Det vil bli slutt på de store forandringene fra dag til natt, sier han.

- Best i Sverige Selv om vi kan kose oss med varmene her til lands, forteller den svensktalende meterologen at det blir varmere i vårt kjære naboland.

- Det er en pågående vind som kommer fra sørlige breddegrader som vil treffe oss. Fram til torsdag vil det være kaldt om nettene, men så vil vi se at våren er her. Men det vil nok bli varmere i Sverige enn i Norge, sier Johansson.

- Det viktigste er at temperaturen vil være stigende over hele Norge også, vinteren er forbi, sier meteorologen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer