Ta frem shortsen, nå blir det varmt!

- Det er slutt på vinterkulden, det blir mildere dager og en betydelig væromlegging, sier meteorolog.

VARMERE:  Madeleine Magnuson (27) og Jannicke Eilertsen (25) koste seg med rosévin på Aker Brygge i Oslo på denne tida i fjor. Nå kommer varmen igjen. Akrivfoto: Øistein N. Monsen / Dagbladet.
VARMERE: Madeleine Magnuson (27) og Jannicke Eilertsen (25) koste seg med rosévin på Aker Brygge i Oslo på denne tida i fjor. Nå kommer varmen igjen. Akrivfoto: Øistein N. Monsen / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter en kald vinter flere steder i Norge, ønsker mange at måleren på gradestokken skal stige til tosifret antall varmegrader.

Og i neste uke får mange dette ønske oppfylt.

- Nå er det slutt på kulden, det blir mildere dager og en betydelig væromlegging, sier vakthavende meterolog ved Meteorologisk institutt ,Børje Johansson til Dagbladet.

Sørlig vind Dermed kan mange nordmenn gå innerst i skapet og hente fram shortsen, hvis de ønsker det.

- Flere steder på Vest- og Østlandet kan det bli opp mot 10 varmegrader fra torsdag og inn mot helgen. Det kommer til å bli betydelig varmere vær generelt i landet, sier Johansson.

Det gjelder i hovedsak Bergen, Ålesund og Molde. I tillegg til deler av Østfold som får denne varmebølgen.

- Uken etter kan det bli opp mot 15 grader, noen steder i landet. April er normalt en bra måned, sier Johansson.Varmere om nattenDet er vil også bli stigende temperaturer flere andre steder i Norge. Slik blir været i noen av storbyene:

- På Sørlandet og i Stavanger, blir det rundt tre til fem varmegrader, i Trondheim og Midt-Norge vil det omtrent bli like varmt. Videre mot landskapet i-og-rundt Bodø vil det bli ca. 0 til fem plussgrader. Harstad og nordover vil ikke få noe det noe varmere enn tre plussgrader, flere steder vil det fortsatt være minusgrader, sier Johansson.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer