«Ta ham! Jævla jøde!»

Her prøver to unge muslimer å skjerme Sverre Martin (73) fra de voldelige demonstrantene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I kaoset som oppsto etter den proisraelske demonstrasjonen foran Stortinget i går kveld, prøvde politiet å sluse ut alle israelvennene fra Eidsvolls plass til ventende busser og bort fra hoveddelen av den stadig mer aggressive motdemonstrasjonen ved Spikersuppa og i Karl Johans gate.

Men mens tåregassen sved i øynene og halsen til både demonstranter og tilfeldig forbipasserende, havnet noen av israelvennene midt blant ungdommer som da hadde begynt å kaste gjenstander på politiet.

73 år gamle Sverre Martin Haug fra Tyristrand hadde deltatt på den lovlige markeringen og hørt på appellene fra blant andre Frp-leder Siv Jensen. Under demonstrasjonen hadde han fått et israelsk flagg som gave, og var etter arrangementet på vei ned Karl Johans gate til Youngstorget for å se på det store fakkeltoget der.

- Jeg hadde fått følge med en dame som mente jeg ikke burde gå alene, og det var trolig litt dumt å gå den veien når jeg ennå hadde israelflagget, sier Haug til Dagbladet.no.

Sparket og spyttet påSå ble han utpekt som fiende av en gruppe ungdommer på Egertorget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer