- Ta hensyn

Ledere må bli flinkere til å finne den enkelte ansattes tålegrense. Hvis ikke går det galt over tid, og konsekvensen er flere langtidssykemeldte og frustrerte og ulykkelige ansatte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette mener Bjørnar Brændeland. Han er konsernoverlege i Kreditkassen, og sier: - I vår tid ser vi et økende skvis fra bedriftenes side der mindre og mindre hensyn blir tatt til den enkeltes evne til å takle økt arbeidspress.

- Når ordet «må » over tid blir større enn «kan » , og reservetanken går tom, da stopper selv en Rolls Royce. Mange av oss produserer mer muskelsmerter i slike konstante pressituasjoner, sier han.

Ulik tålegrense

Legen har de siste åra holdt foredrag for næringslivet og høgskoler om arbeidsmiljøfaktorer som kan fremme kreativitet, nyskapning, helse og omstillingsevne.

Brændeland understreker at stress ikke bare er avhengig av ytre påvirkning. Hvordan du takler ytre press inni deg selv, indre styrke og hvor mye hjelp og støtte du får fra andre, er avgjørende.

- De raske og kreative kommer lettest i lederposisjoner. Fordi de selv alltid har klart press veldig godt, skjønner de ikke at ikke alle gjør det. Det fører til at ansatte som ikke makter den toppen, kniper seg selv i å mislykkes hver dag - mislykkes i forhold til krav som egentlig er urimelige, sier han.

- I en slik situasjon synker selvbildet og selvfølelsen. Man blir etter hvert på vakt og negativt feiltolkende både mot seg selv og omgivelsene.

- Depresjoner og psykiske plager kommer i tillegg til muskulære plager. Slike smerter er ofte uttrykk for en livssmerte - at man ikke har det bra.

Mange lider

Han tror det er vår tids tids- og produksjonspress og mas som øker slike plager og som gjenspeiler seg i økte sykemeldinger.

- Sykefraværet er bare en liten del av isfjellet. Minst ti ganger så mange lider i jobbsituasjonen.

- I tillegg har vi en gruppe som ikke har kroppslige smerter, men som blir utslitte og demotiverte av det samme presset.

- Ledere må lære seg å ta utgangspunkt i den enkelte. Gi dem sko som passer til foten! Det er ikke slik at en som greier en ekstra oppgave, greier ti ekstra. Noen greier lite, andre mye, sier Brændeland.