TA-invest-siktet får feire 70-årsdagen i frihet

Per Sten Andersen (69) fyller år 18. mai. Han og samboeren Eva-Karin Haugen (51) slipper ut til uka.

FENGSLET I EN UKE: Samboerparet Eva-Karin Haugen (51) og Per Sten Andersen (69) ble varetektsfengslet i nok en uke i Oslo tingrett i dag. I løpet av den tida skal politiet forsøke å finne store, skjule verdier som de så langt ikke har funnet, men som de mistenker er der et sted. Foto: PRIVAT
FENGSLET I EN UKE: Samboerparet Eva-Karin Haugen (51) og Per Sten Andersen (69) ble varetektsfengslet i nok en uke i Oslo tingrett i dag. I løpet av den tida skal politiet forsøke å finne store, skjule verdier som de så langt ikke har funnet, men som de mistenker er der et sted. Foto: PRIVAT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Samboerparet Per Sten Andersen (69) og Eva-Karin Haugen (51), som er siktet for å ha bedratt medlemmene i aksjeklubben TA-invest, ble fremstilt for fortsatt varetektsfengsling i dag.

Politiet ønsket i utgangspunktet å fengsle begge i to uker, men gikk ned til en uke for Andersen.

- Det var hyggelig at han gikk ned en uke. Han ser dette på som grunnleggende urettferdig og kan ikke fatte hvorfor han må sitte i varetekt, sier Andersens forsvarer Trygve Staff til Dagbladet.

70 år 18. mai- Jeg kan ikke se at den uka handler om noe annet enn at de så det som forholdsmessig at han skulle få feire 70-årsdagen sin i frihet, sier Eva-Karin Haugens forsvarer, Marianne Darre-Næss.

Andersen fyller nemlig 70 år den 18. mai i år.Oslo tingrett ga politiet medhold i én uke varetekt for Andersen. Tingretten ga imidlertid ikke politiet medhold om begjæringen om fortsatt to uker for Haugen, og satte ned varetektsperioden til én uke også for henne, ifølge kjennelsen. Begge de siktede tok betenkningstid.

Dersom saken ikke går til Borgarting lagmannsrett eller politiet bestemmer seg for å begjære ytterligere fengsling neste uke, går samboerparet fri til uka.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer