TA Invest-siktet par løslatt

Siktet for underslag og bedrageri.

I MEDIENES SØKELYS: Men nå får Per Sten Andersen, som forsvares av avbildede advokat Trygve Staff slippe ut av varetekt. Foto: Heiko Junge / SCANPIX
I MEDIENES SØKELYS: Men nå får Per Sten Andersen, som forsvares av avbildede advokat Trygve Staff slippe ut av varetekt. Foto: Heiko Junge / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Samboerparet som sto bak aksjespareklubben TA Invest ble fredag løslatt fra varetekt etter to uker bak lås og slå. Paret har meldeplikt for politiet.

Per Sten Andersen (69) og hans samboer Eva-Karin Haugen (51) er beskyldt for å ha underslått nærmere 500 millioner kroner fra aksjeklubben de drev. Klubben skal ha hatt over 300 medlemmer. Medlemmene har vedtatt å begjære paret konkurs.

Andersen og Haugen er også anmeldt av Kredittilsynet som mener at virksomheten de har drevet er i strid med loven om verdipapirfond. Paret er siktet for underslag og bedrageri.

- Min klient er sterkt preget av det som er skjedd og må nå prøve å bygge seg opp igjen, sier advokat Trygve Staff, forsvarer for Per Sten Andersen, til VG.

I forbindelse med etterforskningen har politiet tatt arrest i boligen til Andersens døtre, samt en leilighet i Trondheim registrert på Haugens søster. I tillegg skal det være tatt arrest i eiendom tinglyst på en venninne av Haugen.(NTB)