- Ta jule- ferie!

- Til jul har alle voldsmenn en gyllen sjanse til å begynne med noe annet, sier sokneprest Einar Gelius i Vålerenga menighet i Oslo. Nå ber han og Ap-politikeren Aslam Ahsan ranere og voldsmenn om ta fri i jula. 18-åring siktet for drap

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gelius og Ahsan kom i går med et opprop der de oppfordrer alle til å begynne på en ny linje uten vold:

- Dette er et forsøk på å gripe an en svært vanskelig sak på en ny måte. Vi prøver å appellere til det menneskelige, sier Gelius.

Samarbeider

Både han og politikeren Aslam Ahsan, som til daglig er leder ved Ressurssenter for pakistanske barn i Oslo, synes at også ranere og voldsmenn bør gripe sjansen og vise respekt for den høytida vi går inn i.

- Vi vil ikke oppfordre til strengere straffer, bare at voldsutøvere eller de som begår ran gir et amnesti til de andre. Slik kan vanlige mennesker ferdes ute uten å frykte for livet sitt, sier Ahsan.

Ahsan er muslim, men han ser ingen problemer med å samarbeide med presten i Vålerenga kirke i en sak som denne.
At barn og andre som opplever vold i hjemmet fortjener en fredelig jul uten mishandling, er noe han synes er like viktig for alle mennesker, uansett religion.

Men samtidig som de håper på en uke uten ran og vold, håper Gelius og Ahsan at dette blir kimen til en ny start for alle rans- og voldsmenn.

- Vi tror ikke på mirakler, men nå synes vi det er på høy tid at vi begynner å tenke annerledes. Og da må vi alle - også ranere og voldsmenn - begynne med oss selv. Jula er en fin sjanse til det, sier Gelius.