Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ta kontakt med redningsledelsen

Politimester Bjørn Hareide i Bodø ber fiskeskipper Lidvar Bjørnøy om å ta kontakt med redningsledelsen for å drøfte det som har skjedd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er vanskelig for meg å kommentere Bjørnøys erfaring på bakgrunn av Dagbladets opplysninger, sier Hareide.

Politimesteren i Bodø, som ledet redningsaksjonen etter helikopterulykken for to måneder siden, har ikke tidligere hørt om at noen fartøyer hadde meldt fra om radarobservasjoner på et så tidlig tidspunkt etter ulykken.

- Det hele beror på hvem han meldte fra til. Om det var til orionflyet som var i gang med letevirksomhet på dette tidspunktet, eller om det var til andre. Dette må vi få klarlagt, sier Hareide. Før partene har snakke sammen, mener Hareide det er vanskelig å gi noen ytterligere kommentar.

Politimesteren i Bodø mener derimot at fiskeskipperen fra Møre og Romsdal ikke har noe å klage over, selv om han ble nødt til å gå et par dager før noen hentet vrakgodset etter helikopteret.
- Vi er vant til å stole på fiskerbefolkningen, og det viser seg hver gang at vi kan det. Bjørnøy er jo en bekreftelse på at vi kan være trygge på at fiskerne tar vare på vrakgods de finner. For redningsledelsen var det hele tida et poeng at man måtte sørge for at vrakgodset ble tatt vare på så godt som mulig. Derfor ønsket man ikke at det skulle utsettes for fare ved omlasting i dårlig vær, sier Hareide til Dagbladet.

Hele Norges coronakart