- Ta med soldater også!

Da væpnede menn brøt seg inn hos foreldrene ringte Carlos (7) til 911. Hør den dramatiske samtalen her.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): For tre dager siden brøt væpnede menn seg inn  hos Carlos (7) og foreldrene i hjemmet deres i Norwalk, sør i California.

Mens ranerne tok tak i sjuåringens foreldre, gjemte gutten og hans ett år yngre søster seg inne på badet og låste døren, melder Sky News.

I nødsamtalen som er frigjort av myndighetene, hører man den skrekkslagne gutten bønnfalle politiet om å skynde seg:  

«Kan dere komme veldig fort? Vær så snill! Vær så snill! De har gevær.»

«Det er noen typer som kommer til å drepe mammaen og pappaen min. Ta med politimenn. Ta med mange! Og soldater også!», sier gutten til operatøren på nødsentralen.

Brøt seg inn på badet Ranerne brøt seg deretter inn på badet og fant barna. På opptaket fra nødsamtalen høres et skrik, og det er tendenser til panikk hos alarmsentralen. Enden på historien er imidlertid god.

En av ranerne tok tak i gutten og spurte ham hvem han ringte. Da gutten svarte 911, flykter ranerne uten å skade familien eller ta med seg noen av eiendelene deres, opplyser politiet. Sju år gamle Carlos får æren for at det gikk så bra.

- Hvis han ikke hadde oppført seg så modig, og handlet så riktig så kunne dette ha endt tragisk, sier politikaptein Pat Maxwell hos Sheriffen i Los Angeles.

Moren til gutten skal ha øvd på nødsamtaler med gutten, og han brukes nå som et eksempel på hvor viktig dette kan være i kritiske situasjoner, skriver ABC News. Neste måned motta Carlos også 911s æresmedalje for barn.