Ta natta tilbake

Voldtekt er ikke begjær som koker over. Voldtekt er vold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PROVOSERENDE NOK er det igjen kvinnene som skal ta ansvaret for ikke å bli voldtatt. Heldekkende klær, pepperspray, selvforsvarskurs og offentlig godkjent taxi til døra sammen med minst en person vi stoler på, er rådene kvinnene får i disse dager. Helst burde vi holde oss hjemme til vinterstormene uler i hovedstadens gater. Da er det iallfall ikke hete sommernetter og bar hud som kan pirre de ukontrollerbare testosteronbombene som tasser rundt i natta og jakter på ofre som kan stille deres lyst. For etter en rekke overfallsvoldtekter i Oslo har vi fått en ny omdreining i diskusjonen om årsakene til disse voldtektene. Resultatet er oppskremte kvinner.

SPØRSMÅLET OM menn flest har et hormonelt trykk som gjør dem seksuelt eksplosive har dukket opp igjen. Av en eller annen grunn blir seksuell lyst alltid brakt på banen når voldtekt diskuteres. Også denne sommeren knyttes en biologisk trang og en lett pirring til det som ikke kan beskrives som noe annet enn kriminell atferd. Voldtekt handler om å krenke et annet menneskes personlige integritet på det groveste. Og et viktig argument mot biologiske forklaringer er at et stort flertall menn ikke er sånn. De fleste menn er faktisk normale.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer