Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ta opp kampen mot håndverkerne

ÅS (Dagbladet): Nærmere 20 feil fant Svein Solheim ved den nye leiligheten sin da byggherren sa den var innflyttingsklar. Nå, tre år seinere, er det fortsatt store mangler ved boligen. Han har ett klart råd til boligeiere som er i konflikt med håndverkere: - Ikke gi dere!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svein Solheims største problem er at byggherren, Forus Trelast, gikk konkurs etter at byggearbeidet var startet og kontrakten skrevet under.

Hovedentreprenør Aadnøy Entreprenør A/S i Stavanger har stått for en god del av arbeidet på rekkehusene, men hovedansvaret ligger likevel hos byggherren.

Det er fortsatt usikkert om Svein Solheim eller de andre på boligfeltet får noen glede av de kronene som er igjen i konkursboet etter Forus Trelast.

Badegulvet sprekker

Hele seks ganger har Aadnøy Entreprenør prøvd å reparere Svein Solheims badegulv, men det er tydelige sprekker i det flisbelagte gulvet også i dag.

- Et halvt år etter at vi flyttet inn, begynte veggene på badet å svelle og badegulvbelegget bulte. Det var fuktighet som forårsaket det, sier Solheim.

- Vi fant ut at betongen i badegulvet ikke tålte vann. Helt utrolig, sier Solheim. Han møtte liten forståelse fra de ansvarlige, men den tidligere rørleggeren ga seg ikke. Etter mye om og men fikk han nytt gulvbelegg og nye veggplater.

Skjedde på ny

- Det hjalp lite, det tok ikke lange tida før det samme skjedde igjen. Entreprenøren la motvillig fliser på gulvet, men flisene sprakk, forteller Solheim. Gulvet ble hogd opp, men de få utbedringene som ble foretatt løste ikke problemet.

- De har bygd på myr, uten skikkelig grunnarbeid. Det er trolig fuktigheten derfra som fører til forandringene i huset. Det beveger seg, mener Solheim.

Dører har slått seg, og redskapsboden hans er på vei ut fra huset. Det er bevis nok for Solheim.

Ikke lett

Svein Solheim bor på det nye boligfeltet Dyster-Eldor sammen med samboeren og en hund.

42 leiligheter er det i rekkehusområdet. I alt er det tre felt med nybygde boliger i området like ved Landbrukshøgskolen på Ås.

- Jeg er fagmann selv, og vet hva jeg kan kreve. Det er verre med de nyetablerte familiene som har flyttet inn. Det er ikke så lett å stå opp mot håndverkere som sier at alt er som det skal, sier Solheim.

Holdt tilbake penger

- Det skal ikke være slik at en må stå på for å få det en har betalt for. Jeg så det da de holdt på, det var ikke skikkelig fagarbeid som ble utført, sier Solheim.

Selv har han holdt tilbake 40 000 kroner av pengene han i utgangspunktet skyldte byggherren.

Det er ifølge Forbrukerrådet en helt grei måte å ordne tvisten på, så lenge beløpet står i forhold til skaden på leiligheten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media