Ta ryktet hans

George W. Bush-leiren har lagt en angrepsplan for å smadre presidentkandidat John Kerry før sommeren

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): En gavepakke fra John Kerry til George W. Bush ble avlevert sist tirsdag. Da uttalte senatoren som etter all sannsynlighet blir demokratenes presidentkandidat, følgende:

- Egentlig stemte jeg for de 87 milliardene, før jeg stemte imot dem.

Før noen fikk snudd seg, var setningen klippet inn i en av Bush-kampanjens TV-reklamer som angriper Kerry for vaklevorenhet. Det gjorde det ikke bedre at stemmegivingen gjaldt en bevilgning til amerikanske styrker i Irak.

- Man får ikke en slik presang hver dag, sier en av Bushs mest erfarne strateger, Matthew Dowd, til The New York Times.

TVILRÅDIG,

usikker og vankelmodig. En senator som har stemt for og imot de samme sakene. En glatt politiker bundet opp i systemet, uten styrke til å stå imot terror og skatteøkninger. Dette er merkelappene Bush-leiren vil klistre på John Kerry. En detaljert plan for å oppnå dette før sommeren er allerede i ferd med å bli gjennomført. I første omgang med drahjelp fra offeret selv.

I 90 dager, fra nå og fram til midten av juni, skal det amerikanske folk pepres med TV-innslag, annonser, taler og e-post som fokuserer på John Kerry som en ustadig og stadig skiftende politiker. Budskapet er i all enkelhet at Kerry er en mann man ikke kan stole på i vanskelige tider som disse.

ET MULIGHETENES

vindu ser republikanerne nå i vår. Deres kandidat, som allerede sitter i Det hvite hus, har snart samlet inn sine nesten 200 millioner dollar, mens Kerry har ebbe i kassa. Han skal nå ut på tur til 20 byer for å samle inn penger til å slå tilbake i valgkampen, mens Bush-leiren kan bruke tid og krefter på å definere og klebe etiketter på motstanderen. I meningsmålinger sier rundt 40 prosent av amerikanerne at de ikke kjenner John Kerry og må vite mer om ham.

- Det er lettest å definere noen som ikke har en fastlagt profil, og John Kerry er ennå ikke kartlagt, sier George W. Bushs ledende mediestrateg Mark McKinnon.

VERKEN SEX, UTROSKAP

eller underslag kan brukes mot Kerry. Men han har bak seg en lang karriere i Senatet og har avgitt stemme i et utall av saker. I valgkampsammenheng er det den rene skattekista for Bush-strategene. Kerry har stemt mot skattelettelser og mot bevilgninger til forsvaret. Ved andre anledninger har han stemt for begge deler. Dette er mat for mons.

En velkjent problemstilling i amerikansk historie og en av grunnene til at intet sittende kongressmedlem er blitt valgt til president i USA siden 1960.

JOHN KERRY

virker foreløpig ubekymret over ryktesmadringen. Han og kona Teresa har brukt de siste dagene på skiferie i Idaho. Selv om meningsmålingene igjen gir George W. Bush ledelsen, unnet Kerry seg noen dager på snøbrett. Hvordan slår det an? Jo, enten framstår han som en overklassefyr som har råd til å ta skiferie, eller som en ungdommelig og sprek type som kan slå Bush.