- Ta så mye ferie dere vil

Richard Branson sier til sine ansatte at de selv kan velge hvor mye og hvor ofte de skal ha ferie.

TILLIT TIL ANSATTE: Richard Branson viser sine ansatte i Virgin Group stor tillit når han lar dem selv få bestemme ferielengde og tidspunkt. Her er han på rådhuset i Oslo for å motta pris fra Business for peace foundation i mai. Foto: Endre Vellene
TILLIT TIL ANSATTE: Richard Branson viser sine ansatte i Virgin Group stor tillit når han lar dem selv få bestemme ferielengde og tidspunkt. Her er han på rådhuset i Oslo for å motta pris fra Business for peace foundation i mai. Foto: Endre VelleneVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er avisen Finacial Times som skriver at de 170 ansatte ved Virgin Groups hovedkontor kan ta ferie når de ønsker, så lenge det ikke går utover forretningene, ifølge Business.dk.

«Fleksible arbeidstider har revolusjonert hvordan, hvor og når vi utøver vårt arbeid. Så hvis å jobbe fra ni til fem ikke lenger gir mening, hvorfor skulle våre strikse regler om mengden av årlig ferie gi mening?» skriver den britiske entreprenøren Richard Branson på bloggen sin.

Netflix-inspirasjon Branson skriver at han er inspirert av Netflix, som har valgt en tilsvarende ferieløsning for sine ansatte. Netflix mener at moralen, kreativiteten og produktiviteten er steget siden firmaet innførte den nye ferieordningen.

Les også: Branson til Norge for å motta business-folkets svar på Nobels fredspris

Branson fortsetter med å si at grensene mellom arbeidstid og fritid er blitt utvisket ved hjelp av dagens mobilteknologi, noe som uansett gjør det umulig for bedrifter å måle hvor mye de ansatte faktisk jobber.

En uke eller en måned - Det er opp til den enkelte ansatte å avgjøre om han eller hun har lyst til til å ta fri et par timer hver dag, en dag, en uke eller en måned, sier han.

Han sier at dette bygger på antagelsen om at de ansatte gjør dette kun når de er 100 prosent sikre på at de og teamet deres er ajour med prosjektene, og når de føler at deres fravær ikke vil skade foretningen.

Eller karrieren for den saks skyld.