Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ta til fornuft og meld deg

Politiet er ingen skritt nærmere gjerningspersonen som kjørte på og forlot elgjegeren Halvor Johan Sva (64) døende i veikanten.

FINKJEMMER: Politiet i hedmark har satt av store ressurser og får bistand fra Kripos til å oppklare bildrapet. Her fra da kriminalteknikere finkjemmet åstedet 20. oktober. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
FINKJEMMER: Politiet i hedmark har satt av store ressurser og får bistand fra Kripos til å oppklare bildrapet. Her fra da kriminalteknikere finkjemmet åstedet 20. oktober. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Personen som gjorde dette mot Halvor må ta til fornuft og melde seg. Vedkommende må stå fram og ta ansvar for sine handlinger, sier Hans Ullerlien til Dagbladet.

Han er svoger til 64 år gamle Halvor Johan Sva som ble påkjørt og drept mens han var på jakt i Sør-Odal 20. oktober i år.

At gjerningspersonen, eller mennesker som vet noen om saken, melder seg til politiet er familiens store bønn én måned etter at bildrapet skjedde. 75 vitneavhør har foreløpig ikke ført politiet nærmere et svar på hva som skjedde med 64-åringen.

De vet at jaktkamerater på elgjaktlaget hans ved 08.30-tiden lørdag morgen fant Sva fant ham sterkt forkommen i ei grøft ved Ullernvegen i Sør-Odal. Det ble foretatt gjenopplivingsforsøk, men han døde kort tid etterpå.

Obduksjonsrapporten bekreftet teorien om at han var blitt påkjørt.

Ingen mistenkte Politiet har verken en mistenkt eller siktet i saken.

- Det er totalt kommet inn 75 tips, og cirka 75 personer er avhørt. Om lag 170 biler er sjekket ut av politiet. Og det er foretatt rundspørringer. Men det er ingen utvikling i saken, forteller politiadvokat Iren Johnsen Dahl i Hedmark politidistrikt.

PÅKJØRT OG DREPT:  Halvor Johan Sva (64) ble påkjørt og drept på Skarnes i Sør-Odal for en måned siden. Fremdeler har ingen gjerningsmann meldt seg eller blitt tatt.  Foto: PRIVAT
PÅKJØRT OG DREPT: Halvor Johan Sva (64) ble påkjørt og drept på Skarnes i Sør-Odal for en måned siden. Fremdeler har ingen gjerningsmann meldt seg eller blitt tatt. Foto: PRIVAT Vis mer

At etterforskningen ikke er kommet noe lengre er en stor påkjenning for familien, men de har tillit til at politiet vil oppklare saken.

- Det er satt av store ressurser til saken og vi har tillit til arbeidet deres. Etter at vi har fått rista av oss det umiddelbare sjokket, har det blitt desto viktigere for oss å få svar på alle spørsmålene, sier Ullerlien.

Familiens store frykt er at en gjerningsmann på frifot kan forvolde ny skade.

- Slik vi ser det kan en person som kan volde denne type skade på et tilfeldig offer, også representere en fare for andre all den tid personen ikke tar ansvar for sine handlinger, men nå har tatt et valg om å gjøre alt for ikke å bli oppdaget, sier Ullerlien.

Ullerlien, som er broren til kona og onkelen til de tre barna Sva etterlater seg, beskriver 64-åringen som en nøyaktig, flittig og stødig person.

- Han var en flott og sindig mann, sier han.

- Mistet en kamerat Lederen for elgjaktlaget Sva var med på, er sterkt preget etter drapet.

MELD DEG! Svoger Hans Ullerlien ber drapssjåføren melde seg. Foto: Privat
MELD DEG! Svoger Hans Ullerlien ber drapssjåføren melde seg. Foto: Privat Vis mer

- Det er helt forferdelig. Vi har mista en kamerat på en grusom måte. Vi oppfordrer gjerningspersonen til å ta til fornuft og melde seg, sier han til Dagbladet.

Politiet lover at de gjør det de kan for å finne drapssjåføren.

- Vi er et team bestående av ti personer, med bistand fra Kripos som jobber for fullt med denne saken nå. Vi vil snu hver eneste stein, og gir oss ikke før alt er sjekket ut. Vi kan ikke love, men vi håper at det vil føre til at vi kan gi svar, sier Johnsen Dahl

ETTERFORSKER:  Politiadvokat Iren Johnsen Dahl forteller at 75 personer er avhørt i forbindelse med bildrapet. I tillegg er om lag 170 biler sjekket ut av politiet. Likevel står politiet uten nye spor i drapsgåten.    Foto:  Jacques Hvistendahl / Dagbladet
ETTERFORSKER: Politiadvokat Iren Johnsen Dahl forteller at 75 personer er avhørt i forbindelse med bildrapet. I tillegg er om lag 170 biler sjekket ut av politiet. Likevel står politiet uten nye spor i drapsgåten. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media