Nytt angrep fra Donald Trump

– Ta våpnene fra Clintons livvakter og se hva som skjer med henne

Clinton-leiren reagerer: - Mønster der han oppfordrer til vold.

NYTT ANGREP: Nok en gang angriper republikanernes presidentkandidat Donald Trump demokratenes Hillary Clinton med påstander om at hun vil fjerne grunnlovstillegget som sikrer amerikanerne rett til å bære våpen: Foto: REUTERS/Mike Segar
NYTT ANGREP: Nok en gang angriper republikanernes presidentkandidat Donald Trump demokratenes Hillary Clinton med påstander om at hun vil fjerne grunnlovstillegget som sikrer amerikanerne rett til å bære våpen: Foto: REUTERS/Mike Segar Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Republikanernes presidentkandidat Donald Trump har lenge antydet – helt feilaktig – at demokratenes kandidat Hillary Clinton ønsker å fjerne grunnlovstillegget som sikrer amerikanernes rett til å bære våpen, skriver NTB.

På et valgmøte i Miami kom han inn på et kjent spor om å konfiskere våpnene til vaktene fra Secret Service, men denne gangen gikk han enda et skritt lenger:

– Jeg synes livvaktene hennes skal kutte ut alle våpen. de bør avvæpnes, ikke sant? Ta fra dem våpnene, hun vil jo ikke ha våpen. Ta dem og se hva som skjer med henne. Ta fra dem våpnene. OK, det ville være svært farlig.

Det var ikke umiddelbart klart hva Trump mente med uttalelsen, og en valgkampmedarbeider som ble spurt, ønsket ikke å utdype.

- Oppfordrer til vold

Fra Clintons side kom derimot reaksjonen raskt, og de synes ikke Trumps kommentar var festlig.

– Han har et mønster der han oppfordrer til vold. Uansett om dette gjøres for å provosere demonstranter på et møte, eller bare som en løs bemerkning eller som en vits, så er dette uakseptabelt fra en som prøver å bli landets øverstkommanderende. Slike uttalelser passer seg ikke for en presidentkandidat, sier Clintons talsmann, Robby Mook i en pressemelding.

En talskvinne for livvakttjenesten Secret Service ønsker ikke å kommentere saken, skriver NTB.

Clinton-leiren var også i harnisk etter en tale Donald Trump holdt i North Carolina i forrige måned, skriver BBC.

Avviser voldsoppfordring

Også i denne talen gikk Trump til angrep på Clinton med påstand om at hun vil fjerne grunnlovstillegget som sikrer rett til å bære våpen.

- Hvis hun får sjansen til å velge ut sine egne dommere, er det ingenting dere kan gjøre med det, folkens. Men grunnlovstillegget (second amendment), folkens, kanskje det er noe å gjøre med det. Jeg vet ikke, uttalte den kontroversielle presidentkandidaten.

Mange demokrater reagerte sterkt og fordømte Trumps uttalelser som de mente var en slags oppfordring til attentat mot Hillary Clinton.

Dette ble senere blankt avvist av Trump-leiren som understreket at det presidentkandidaten oppfordret til var handling ved stemmeurnene, ikke vold.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer