Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Tabbe av Ap å starte ny EU-kamp

- Ap-ledelsens ønske om å søke norsk EU-medlemskap i neste stortingsperiode kan bli en ny 36,9-tabbe for partiet. En valgkamp med EU som sentralt tema vil forsterke splittelsen i Ap og være en gavepakke til Sp, advarer Carl I. Hagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette sier Carl I. Hagen på bakgrunn av at Ap åpner for en ny EU-søknad i forslaget til nytt partiprogram.

Ingen grunn

- Alle vet at det er sterk uenighet om EU innad i Ap. En ny intern EU-kamp vil komme på toppen av striden partiet allerede har, både om moderniseringen av offentlig sektor og om rentepolitikken. I tillegg truer sterke krefter i partiet og LO med aksjoner mot Norges Banks renteøkninger, konstaterer Hagen.

- Ethvert parti som er så sterkt splittet på politisk innhold, vil slite i en valgkamp, sier Hagen.

Hagen hevder at det ikke finnes noen begrunnelse for eller sterkt ønske i folket om norsk EU-medlemskap.

- Den eneste begrunnelsen er å finne i Ap's egen ledelse, der Jagland har problemer med å akseptere at han ikke er på bildene fra TV-dekningen av EUs toppmøter. Jagland vil være med blant de store gutta, sier Hagen.

Derfor vokser Frp

Fra sitt feriested i Spania registrerer Hagen med stor tilfredshet at galluptallene for Ap og Frp er i ferd med å nærme seg hverandre.

Han har denne forklaringen på Frp's vekst på meningsmålingene:

- Det er to hovedårsaker: Den høye bensinprisen og den høye oljeprisen. Pengene strømmer inn i statskassa. Ifølge de siste tallene er Oljefondet nå 90 milliarder større enn beregnet. Men likevel kan vi ikke kjøpe verken nødvendig sykehusutstyr eller holde oss med en akseptabel bensinpris. Folk begriper ikke dette, og vi er det eneste partiet som sier klart ifra om galskapen, sier Hagen.

De klarer det

Når det gjelder utfallet av moderniseringsdebatten i Ap, har Hagen denne prognosen:

- Stoltenberg og Jagland klarer å få dette i havn fram til landsmøtet. De klare det, hvis ikke sprekker partiet. Etter alt det Stoltenberg allerede har sagt, vil et annet resultat bare bli latterlig og frata Stoltenberg enhver autoritet, ikke minst i valgkampen, sier Carl I. Hagen.