Tabbe førte til anti-terror-raid i England

Ti arrestert etter at politisjef ble fotografert med hemmelige papirer i hendene.

PÅGREPET: To av de ti mennene som er pågrepet var her på Aldham Robarts learning centre i Liverpool. Foto: AFP PHOTO ANDREW YATES/SCANPIX
PÅGREPET: To av de ti mennene som er pågrepet var her på Aldham Robarts learning centre i Liverpool. Foto: AFP PHOTO ANDREW YATES/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En klønete politisjef kan være årsaken til en storstilt antiterror-operasjon i nordvest-England i dag.

Ti menn er arrestert etter at politiet slo til mot en rekke adresser, blant annet i Cheetham Hill, Manchester og ved universitetet Liverpool John Moores University.

De ti skal ifølge britiske medier være briter med pakistansk opprinnelse.

Store terrorplaner
- Alle jeg har snakket med antyder at dette er en av de største terrorplanene som er avdekket de siste årene. Jeg tror vi snakker om en trussel eller trusler rettet mot mål i Storbritannia, sier Sky News kriminalkorrespondent Martin Brunt til kanalen.

Aksjonen i dag skal ikke ha vært planlagt, men hastig igangsatt på grunn av en klønete politisjef, melder Sky News.

Ble fotografert med dokumenter
Ifølge kilder kanalen har vært i kontakt med, fryktet man at topphemmelig politiinformasjon om antiterror-operasjonen hadde lekket ut på grunn av et pressebilde som ble tatt i dag morges.

Sjefen for Storbritannias antiterrorpoliti, Bob Quick, skulle briefe statsministerens kontor om de angivelige terrorplanene da han steg ut av bilen sin med hendene fulle av hemmelighetsstemplede dokumenter.

Godt synlig var forsiden på briefingdokumentene, hvor enkelte detaljer om terrorplanene var gjengitt.

- Beklager

Quick skal ha beklaget hendelsen overfor sin sjef, politimester Sir Paul Stephenson.

- Assisterende politisjef Quick har innrømmet at han gjorde en feil da han lot et sensitivt dokument være synlig, og han angrer dypt. Han har beklaget hendelsen overfor politimesteren og hans kolleger, sier en talsmann for politiet.

VISTE PAPIRER:Sjef for antiterror-politiet i Storbritannia, Robert Quick, hadde hendene fulle av hemmelige papirer da han steg ut av bilen ved statsministerens kontor. Foto: Metropolitan police
VISTE PAPIRER:Sjef for antiterror-politiet i Storbritannia, Robert Quick, hadde hendene fulle av hemmelige papirer da han steg ut av bilen ved statsministerens kontor. Foto: Metropolitan police Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer