Russland om finsk og svensk Nato-medlemskap

- Tabbe med store konsekvenser

Den globale situasjonen vil forandres «radikalt», sier Russlands viseutenriksminister om svensk og finsk Nato-medlemskap.

ADVARER: Russlands viseutenriksminister, Sergej Ryabkov, sier at landet kommer til å reagere hvis du Sverige og Finland blir medlem av Nato. (Photo by Eloi ROUYER / AFP)
ADVARER: Russlands viseutenriksminister, Sergej Ryabkov, sier at landet kommer til å reagere hvis du Sverige og Finland blir medlem av Nato. (Photo by Eloi ROUYER / AFP) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Den globale situasjonen vil forandres radikalt hvis Sverige blir Nato-medlem, sier Russlands viseutenriksminister, Sergej Ryabkov, til det russisk statseide mediet Ria, ifølge Reuters.

Om Sverige og Finland avgjørelse om å bli med i Nato sier han at «det er en tabbe med store konsekvenser», ifølge Reuters.

- Russland vil ikke akseptere Sveriges og Finlands medlemskap i Nato og sikkerheten til landene vil ikke bli styrket, hevder han, ifølge Ria.

Søndag gikk Sverige og Finland inn å søke medlemskap i Nato.

Sverige og Finland kan innlemmes i Nato på rekordtid, men prosessen ventes likevel å ta noen måneder. Innen utgangen av året kan begge landene være medlemmer, ifølge NTB.

SVERIGE: Statsministeren møter pressen 15. mai - sier ja til NATO-meldemskap. Vis mer

- Jeg har ikke tenkt å stikke under stol at Sverige under søknadsprosessen kommer til å være i en utsatt posisjon, sa den svenske statsminister Magdalena Andersson søndag kveld.

De to landene skal ifølge svenske regjeringskilder være enige om å sende sine Nato-søknader samtidig. Det skjer trolig tirsdag eller onsdag, ifølge svenske medier.

Krigen i Ukraina

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer