Tabbe ødela DNA-bevis

En etterforskningstabbe kan ha ødelagt mulighetene for fellende DNA-bevis mot drapsmannen til Marie-Louise Bendiktsen i Sjøvegan i Troms.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiet har en ufullstendig DNA-profil av drapsmannen som kun er egnet til å utelukke uskyldige. Feil håndtering av det biologiske materialet kan ha ført til at politiet har gått glipp av en fullstendig DNA-profil, skriver Troms Folkeblad.

Familien til Marie-Louise Bendiktsen, som ble funnet drept i sitt hjem på Sjøvegan i juli 1998, har den siste tiden kommet med hard kritikk mot det de mener er manglende prioritering av saken fra politiets side.

Bedre blir det ikke når de pårørende nå har fått vite at DNA-profilen som politiet sitter med, er ufullstendig. I et brev til statsadvokaten og Senja politidistrikt ber de pårørende om en forklaring.

Og forklaringen kom i et svarbrev 7. mai skrevet av etterforskningsleder Frode Karlsen:

- Det er muntlig opplyst fra Rettsmedisinsk institutt at sikringen og håndteringen av materialet ved Regionsykehuset i Tromsø i forbindelse med obduksjonen ikke var i henhold til retningslinjer. Dette betyr at materialet kan ha blitt forringet som følge av feil håndtering.

Dette har gått kraftig inn på familien.

- I to år spilte vi på lag med politiet og trodde at saken var i de beste hender. Så oppdager vi at det er begått så alvorlige feil. Det er tøft for oss, sier Tone Bendiktsen, datteren til Marie-Louise Bendiktsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer