Tabbetyv tatt av coladrikkende politimann

Den 20 år gamle sotramannen gjorde store øyne da han ble pågrepet av en coladrikkende og chipsspisende lensmannsbetjent med to aviser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sammen med to kamerater brøt 20-åringen seg inn på Ågotnes kro på Sotra 2. januar i år. Før de brøt seg inn, var de innom lokalet for å se hvordan de enklest kunne gjennomføre innbruddet. I smug dekket de alarmsensorene med teip, men innehaveren la merke til at de tre personene studerte lokalet nøye. I tillegg overhørte betjeningen hva de tre snakket om. Dermed ble innbruddstyvene bedt om å vise legitimasjon før de kjøpte øl, skriver BA.

Overrasket

Fjell og Sund lensmannskontor ble kontaktet, og de sendte lensmannsbetjent Gustav Landro til kroa. Han var utstyrt med cola, chips og to aviser. Etter to timers ventetid begynte ting å skje. De tre innbruddstyvene dirket opp inngangsdøra, og kom knapt inn i lokalet før de møtte den coladrikkende lensmannsbetjenten.

- Det så ut som om de hadde falt ned fra månen. De ble så overrasket at de la seg rett ned på magen og gjorde alt de fikk beskjed om, sier lensmannsbetjent Gustav Landro til BA.

Etter flere minutter greide endelig tabbetyvene å stille et spørsmål:

- Har politiet lov til å gjøre dette?

20-åringen ble dømt til 210 timers samfunnstjeneste og 30 dagers betinget fengsel.