FENGSLET: Her blir «tabbetyven» hentet ut fra et hull i veggen under et innbrudd i Bergen tidligere i år. Foto: Brannvesenet
FENGSLET: Her blir «tabbetyven» hentet ut fra et hull i veggen under et innbrudd i Bergen tidligere i år. Foto: BrannvesenetVis mer

«Tabbetyven» endelig fengslet - etter 600 ran

Fikk tabbe-tilnavn etter at han satte seg fast i et hull i veggen under et innbrudd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

41-åringen har begått hundrevis av innbrudd, men har alltid sluppet fri. Nå er han endelig varetektsfengslet, skriver politiforum.no.
  - Han er pågrepet og varetektsfengslet, og det har ikke skjedd på mange år, tror jeg, forteller politiadvokat Vegard Rødås ved Oslo-politiets VIC-gruppe (Very Important Criminals) til nettstedet.

Politiforum har tidligere avslørt at 41-åringen i mars i år hadde blitt tatt for nesten 600 innbrudd i Oslo - uten å bli straffet. Bare hittil i år er 41-åringen pågrepet på fersk gjerning over 40 ganger, mens han har vært i ferd med å bryte seg inn i bedrifter i Oslo-området.

Han fikk tilnavnet «tabbetyven», etter at han under et innbrudd tidligere i år satt fast i et hull i veggen og måtte hjelpes ut av brannvesenet.  

Varetektsfengslet i fire uker
Nå kan det være slutt på tyveriraidene til mannen, etter at en psykiatrisk vurdering konkluderer med at han er tilregnelig.

- Konklusjonen kom før helga, og han er nå vurdert som tilregnelig. Mannen ble framstilt i går, og er varetektsfengslet i fire uker. Han har anket, sier Rødås til politiforum.

 De to psykiatrisk sakkyndige som har vurdert 41-åringen siden i sommer, har kommet til at han i perioden som siktelsen gjelder - fra desember 2010 til juli 2011 - anses som tilregnelig. Hva som gjør at han nå er tilregnelig, er vanskelig å si, svarer politiadvokaten.

DNA spor
I tillegg til de over 40 gangene han har blitt pågrepet på fersk gjerning i år, kommer sakene hvor han har blitt tatt gjennom DNA-spor og bilder fra kameraovervåking.

- Vi snakker sikkert tresifret antall forhold, sier Rødås.

- Nå blir det en ankerunde, så får vi se hva lagmannsretten sier om fenglingsspørmålet. Så blir siktelsen utvidet, og det blir begjært rettssak. Til syvende og sist blir det en tiltalebeslutning og til sist hovedforhandling, sier Rødås.