SAKSØKER SYKEHUSET: Tabitha Mullings (32) ble sendt hjem med infeksjon, og måtte amputere hender og føtter. Faksimile: ABC 7
SAKSØKER SYKEHUSET: Tabitha Mullings (32) ble sendt hjem med infeksjon, og måtte amputere hender og føtter. Faksimile: ABC 7Vis mer

Tabitha (32) måtte amputere hender og føtter

Nå saksøker trebarnsmora sykehuset i New York for 700 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): Trebarnsmora Tabitha Mullings (32) søkte legehjelp på grunn av en infeksjon, men legene sendte henne hjem. Nå mener hun sykehustabben førte til at hun måtte amputere hender og føtter, samt at hun er blitt nærmest blind på det ene øyet.

Mullings saksøker nå sykehuset i New York forrundt 800 millioner kroner, skriver New York Daily News.

- Nyrestein, sa legene

Den ulykkelige sykehushistorien ble kjent torsdag denne uka, og har preget amerikanske medier gjennom helga.

- Det ble ikke tatt blodprøver av meg en gang, skriver Mullings i stevningen.

14. september i år dro Tabitha Mullings til akuttmottaket på Fort Greene-sykehuset i New York. Legene mente hun hadde nyrestein, ga henne smertestillende medikamenter og sendte henne hjem igjen.

- Ønsket ikke leve

Smertene forverret seg kraftig, og i løpet av 24 timer ringte hun nødnummeret 911 to ganger, uten at legene ønsket å legge henne inn.
Dagen etter valgte forloveden hennes å kjøre henne tilbake til sykehuset. da var hun blitt svart på hender og føtter.
En infeksjon hadde da stanset blodtilførselen til hendene og føttene, og hun ble liggende i en semikomatøs tilstand i rundt to uker. Da hun våknet, fikk hun beskjeden om at legene hadde vært nødt til å amputere både hendene og føttene.

- Først ønsket jeg ikke å leve lenger, men jeg har ansvar for mine tre barn, sier Tabitha Mullings til New York Daily News. Med hjelp fra advokat forfølger hun legetabben rettslig i Brooklyn Supreme Court.

- Jeg er sint på menneskene som jobbet i akuttmottaket. Jeg synes ikke de gjorde jobben sin, sier Mullings. Sykehuset har avslått å kommentere saken overfor New York Daily News.

I NYHETENE: Amerikanske medier har i helga brukt mye spalteplass på Tabitha Mullings´rystende historie. Faksimile: NEW YORK DAILY NEWS
I NYHETENE: Amerikanske medier har i helga brukt mye spalteplass på Tabitha Mullings´rystende historie. Faksimile: NEW YORK DAILY NEWS Vis mer

Nå oppholder trebarnsmora seg på en rehabiliteringsklinikk i New York.

- Målet er at jeg skal kunne gå herfra for egen maskin innen jul. Det første jeg kommer til å gjøre, er å omfavne barna mine, sier hun.

Hun er alenemor for tre gutter på ni, tolv og fjorten år.