Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tabloidavis hacket seg inn på telefonen til savnet jente

Skal ha slettet meldinger fra telefonsvareren hennes.

FORSVANT: Milly Dowler var bare 13 år gammel da hun forsvant i 2002. Hun ble seinere funnet drept. Nå beskyldes den britiske erketabloiden News of the World for å ha slettet meldinger fra telefonsvareren hennes i dagene etter at hun ble meldt savnet. Foto: AP Photo/Surrey Police.
FORSVANT: Milly Dowler var bare 13 år gammel da hun forsvant i 2002. Hun ble seinere funnet drept. Nå beskyldes den britiske erketabloiden News of the World for å ha slettet meldinger fra telefonsvareren hennes i dagene etter at hun ble meldt savnet. Foto: AP Photo/Surrey Police. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Skandalene rundt den britiske erketabloiden News of the World fortsetter. Beskyldninger om at havisa hacket seg inn på telefonsvareren til ei jente som forsvant i 2002, preger nyhetsbildet i Storbritannia i dag.

Milly Dowler var 13 år da hun forsvant i mars for snart ti år siden.

Hun ble seinere funnet drept, og i forrige måned fikk Levi Bellfield livstidsstraff for drapet.

- Slettet meldinger Det var den britiske avisa The Guardian som først omtalte saken om telefonhackingen, som bekreftes av politiet i dag, skriver The Independent.

The Guardian skriver at detektiver fra Scotland Yard skal ha funnet beviser for at journalister fra avisa hacket seg inn på telefonsvareren til den savnede jenta - og slettet meldinger fra telefonsvareren hennes.

Meldingene skal ha blitt slettet de første dagene etter at jenta forsvant, angivelig for at det skulle bli plass til nye meldinger.

Når jentas familie og venner prøvde å ringe tilbake og merket at det plutselig var plass til flere meldinger på telefonsvareren hennes, trodde de ifølge en kilde at det var Milly selv som hadde slettet meldingene - og at hun derfor kunne være i live.

Forbereder søksmål De slettede meldingene skal også ha skapt vanskeligheter for politiet, og avisa beskyldes for å ha fjernet potensielt verdifulle bevis.

Dowler-familien fikk vite om telefonhackingen i april i år. Deres advokat, Mark Lewis, beskriver avisas handlinger som «avskyelige», og sier til The Guardian at familien forbereder et erstatningssøksmål mot News of the World.

Tabloidavisa har tidligere innrømmet å ha avlyttet telefonene til en rekke kjendiser.

Dette har blant annet ført til at minst fem personer er blitt arrestert, deriblant News of the World-journalist Clive Goodman og privatdetektiv Glenn Mulcaire.

DØMT FORRIGE MÅNED: Levi Bellfield fikk livstidsstraff for drapet på Milly Dowler i forrige måned. Her er jentas far Bob Dowler sammen med datteren Gemma utenfor rettsalen. Foto: REUTERS/Paul Hackett
DØMT FORRIGE MÅNED: Levi Bellfield fikk livstidsstraff for drapet på Milly Dowler i forrige måned. Her er jentas far Bob Dowler sammen med datteren Gemma utenfor rettsalen. Foto: REUTERS/Paul Hackett Vis mer

Dette er imidlertid første gang den britiske avisa blir beskyldt for å forstyrre en politietterforskning.

- Avskyelig Ledere i selskapet News International, selskapet til den australske mediemogulen Rupert Murdoch, som eier News of the World, har ifølge CNN vært i møter med britisk politi i dag.

Saken har også vakt politiske reaksjoner. Den britiske statsministeren David Cameron, beskriver beskyldningene som «sjokkerende».

- Hvis dette er sant, er det virkelig en avskyelig handling og en avskyelig situasjon, sier han, ifølge Daily Mail.

Lederen for det britiske arbeiderpartiet, Ed Miliband, ber sjefen i News International, Rebekah Brooks, ta ansvar og vurdere sin egen stilling.

Brooks skriver i et brev til sine ansatte at hun er sjokkert over avsløringene, og at hun har skrevet et personlig brev til Milly Dowlers foreldre.

Saken etterforskes videre, og Sky News melder nå at politiet skal ha tatt kontakt med foreldrene til Jessica Chapman og Holly Wells i forbindelse med telefonhackingen. De to jentene ble funnet drept samme året som Milly Dowler.

- SJOKKERT: Konsernsjef i News International, Rebekah Brooks, blir i dag bedt om å vurdere sin stilling av lederen av det britiske arbeiderpartiet, Ed Miliband. Selv sier hun at hun er sjokkert over avsløringene. Foto: AP Photo/Jon Super
- SJOKKERT: Konsernsjef i News International, Rebekah Brooks, blir i dag bedt om å vurdere sin stilling av lederen av det britiske arbeiderpartiet, Ed Miliband. Selv sier hun at hun er sjokkert over avsløringene. Foto: AP Photo/Jon Super Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!