Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tadsjikistan har tvangsbarbert 13 000 menn i kampen mot radikalisering

Får kritikk fra USA for å bryte menneskerettighetene.

 MÅ BARBERE SEG:   Tadsjikistans politi har barbert skjegget til ikke mindre enn 13 000 menn, samt stengt mer enn 160 utsalgsteder for religiøse klær. Her et bilde fra 2006 da regjeringen i landet krevde at landets befolkning måtte ha et skjeggløst passbilde. Foto: AFP PHOTO / VYACHESLAV OSELEDKO
MÅ BARBERE SEG: Tadsjikistans politi har barbert skjegget til ikke mindre enn 13 000 menn, samt stengt mer enn 160 utsalgsteder for religiøse klær. Her et bilde fra 2006 da regjeringen i landet krevde at landets befolkning måtte ha et skjeggløst passbilde. Foto: AFP PHOTO / VYACHESLAV OSELEDKO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Forrige september bannlyste Tadsjikistans høyesterett landets eneste muslimske parti.

Fire måneder etter har landets sekulære regjering gått til enda mer drastiske tiltak for å forhindre religiøs radikalisering, skriver Al-Jazeera.

Den arabisktalende TV-kanalen skriver at landets politi har barbert skjegget til ikke mindre enn 13 000 menn, samt stengt mer enn 160 utsalgsteder for religiøse klær.

Ifølge Bahrom Sharifzoda, sjef for politidistriktet Khathlon, har landet også dømt i overkant av 1 700 kvinner og unge jenter til å ikke dekke til hodene sine.

Har mange Syria-farere Trekkene kommer, ifølge Al-Jazeera, som en reaksjon på at rundt 2000 av landets statsborgere har reist til Syria som fremmedkrigere.

Kanalen Radio Liberty legger vekt på at politikken er støttet opp under av Tadsjikistans president, Emomali Rahmon, som siden innsettelsen i 1994 har kjempet for å sekularisere landets innbyggere.

Dette er en tradisjon Rahmon har hentet med seg fra de mange periodene landet har vært under russisk kontroll - senest i 1991 da de rev seg løs fra Sovjet etter sistnevntes oppløsning. 

- Kan føre til mer radikalisering Hans harde framgangsmåter har tidligere blitt kritisert av USA.

I november ifjor slapp landets kommisjon for internasjonale menneskerettigheter en pressemelding der de omtalte aktiviteten som i strid med menneskerettighetene.

- Tadsjikistans hyppige bruk av sin i overkant brede ekstremistlov i retning av fredelige muslimske aktiviteter kan i verste fall føre til økt radikalisering, på tross av at landet forsøker å motvirke dette, står det i pressemeldingen. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media