Tafser (34) truet med å «knerte» barnehagebarn

Befølte tobarnsmor på Nordmøre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 34-åringen befølte først en tobarnsmor og fulgte etter henne til barnehagen. Da han deretter ikke fikk være med inn, truet han med å «knerte alle barna» - og han skulle ta for seg barna hennes først, skriver Adressa.no.

Ville varme seg
Episoden, som utspilte seg på Nordmøre, startet med at mannen vanket rundt i et boligområde og først spurte en 18-årig kvinne om han kunne få komme inn i leiligheten og varme seg mens han ventet på bussen.

18-åringen avslo forespørselen, og advarte i stedet tobarnsmoren, som var på vei til barnehagen med de to små barna, mot mannen, som begynte å følge etter dem.

Da 34-åringen tok igjen tobarnsmoren, forsøkte han å beføle kvinnen, som skjøv ham bort gjentatte ganger. Utenfor barnehagen krevde han å få bli med inn, og etter å ha fått avslag framsatte han truslene mot barnehagebarna.

Etter episoden fulgte han etter tobarnsmoren på vei hjem igjen. I mellomtida hadde imidlertid de barnehageansatte varslet politiet, og kvinnen gjorde det samme etter at hun kom seg inn i leiligheten. 34-åringen ble pågrepet en stund seinere.

Nektet
I Nordmøre tingrett nektet 34-åringen for at han hadde tafset på kvinnen og framsatt truslene. Retten festet på sin side ikke noe lit til denne forklaringen og dømte ham etter tiltalen.

At det var små barn til stede da han truet kvinnen, virket i straffeskjerpende retning, og 34-åringen ble dømt til 30 dagers fengsel. Den domfelte mannen ønsker å ta betenkningstid.

Det er på det rene at 34-åringen har psykiske problemer.