Tage (67) får ikke stå og tisse

Da blir han kasta ut fra leiligheten sin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hver natt står Tage Andersson (67) fra Kvissleby utenfor Sundsvall i Sverige opp for å gå do, kanskje en gang, kanskje to ganger. Det er derimot ingen uproblematisk affære.

Nå trues han med utkastelse av husverten hvis ikke han setter seg ned når han tisser.

- Husverten sier at det bråker så mye at naboene blir forstyrret, forteller Tage til svenske Expressen.

Tradisjon

Men han lar seg ikke stoppe av den grunn:

- Jeg har alltid tisset på den måten. Jeg har tenkt å fortsette med å tisse på den måten som menn tradisjonelt sett alltid har gjort.

Det hele begynte 30. august i år, da Tage fikk en telefon som til hans store overraskelse kom til å handle om tissevanene hans. Han fikk beskjed om å sette seg ned under sine nattlige opphold på toalettet, men han nektet.

Dagen etter fikk han en skriftlig henvendelse i postboksen, med beskjed om at han blir kasta ut hvis ikke han setter seg ned på do.

STRIDENS KJERNE: Tage Andersson har havnet i klammeri med husverten sin fordi han står og tisser midt på natta. Nå trues han med utkastelse. Foto: Michael Berggren/EXPRESSEN
STRIDENS KJERNE: Tage Andersson har havnet i klammeri med husverten sin fordi han står og tisser midt på natta. Nå trues han med utkastelse. Foto: Michael Berggren/EXPRESSEN Vis mer

Overrasket

- Jeg har bodd her i 23 år. Jeg har alltid oppført meg skikkelig og ikke fått en eneste advarsel i hele mitt liv. Leien betaler jeg alltid innen fristen, forteller Tage.

Han er også overrasket over at tissingen hans kan være støyende.

- Det er greit at dette er et gammelt hus og at det er lytt. Men jeg tisser vel knapt nok så inni helvetes høyt at det skader hele bygningen.

- Lovstridig

Tage Andersson har nå henvendt seg til den svenske Leietakerforeningen, som mener han har en god sak.

- At leietakere skal sitte mens de tisser, er et urimelig krav. Derfor har vi bestridt oppsigelsen, sier Annica Johnsson.

Expressen har forøvrig tatt tisseproblematikken på alvor, og testet lydnivået på sittende og stående tissing. Det er den sittende gruppen som går av med seieren med 51 desibel, mens de stående produserer 72 desibel med lyd - som tilsvarer lyden av en støvsuger.