Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Taggen» er funnet i god behold

Sporet opp av TV2-team som lager dokumentar om reptilmiljøet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Klokka 20.15  fikk Akvariet i Bergen gladnyheten om at «Taggen» er kommet til rette.

TV2 lager en dokumentar om reptilmiljøet, og journalist Klaus Holthe fant fram til krokodillen gjennom sitt kontaktnett.

- Jeg har hørt flere teorier om hva som skal være årsaken til at krokodillen ble stjålet. Én teori går ut på at noen som er misfornøyde med dyreholdet i Akvariet står bak. En annen teori er at det var et bestillingstyveri som gikk i vasken, sier Klaus Holthe til Dagbladet.no.

- Helt fantastisk

Journalisten ble i ettermiddag kontaktet av en person som presenterte seg som mellommann. Holthe brakte selv krokodillen tilbake til Akvariet.

- Jeg forventer ingen belønning, sier han.

«Taggen» er en kilhodet dvergkaiman. Han er 70 cm lang og ganske tynn. Han veier bare 1,5 kg og har lange skarpe tenner og et farlig bitt. Utvokst kan den bli opptil 2,5 meter lang.

Krokodillen spiser rotter, mus, insekter og fisk, og er ikke regnet som farlig for mennesker.

Direktør Kees Oscar Ekeli i Akvariet er strålende fornøyd med å ha «Taggen» tilbake.

- Det er rett og slett helt fantastisk, sier han.

Men teorien om at krokodillen skal ha blitt stjålet fordi noen er misfornøyde med dyreholdet i Akvariet, reagerer han kraftig på.

FINNER HJEM! På bildet inspiserer dyrepasser Remi Andersen og direktør Kees Oscar
Ekeli krokodillen «Taggen» som nå er kommet til rette for Akvariet i Bergen. Foto: AKVARIET I BERGEN
FINNER HJEM! På bildet inspiserer dyrepasser Remi Andersen og direktør Kees Oscar Ekeli krokodillen «Taggen» som nå er kommet til rette for Akvariet i Bergen. Foto: AKVARIET I BERGEN Vis mer

I god form

- Det provoserer meg. Jeg kan med hånda på hjertet si at våre dyr lever i så opptimale utstillinger som det lar seg gjøre i fangenskap. Så faglig sett er en slik påstand helt på bærtur, sier Ekeli til Dagbladet.no.

Akvariedirektøren tror noen har hatt veldig lyst på en krokodille, og har stjålet «Taggen» etter nøye planlegging.

- Men det ble nok vanskelig å beholde en krokodille som er så kjent. De måtte jo ha hatt den i skjul, sier Kees Oscar Ekeli.

«Taggen» ser ut til å være i god form. Frykten er at han er blitt utsatt for temperaturer under 15 grader. Da er sjansen stor for at han vil dø.


Optimistisk
-
Vi tror det skal gå fint. Han ble levert med en hilsen om at han har hatt det bra. Trolig vil han gjemme seg i ei ukes tid. Krokodiller er sårbare for forandringer og stress, sier Ekeli som mener denne saken kan være egnet til å skade reptilmiljøets omdømme. 

På det illegale markedet kan «Taggen» være verdt rundt 50.000 kroner, ifølge politiet.image: «Taggen» er funnet i god behold
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media