Taggepolitiet

Bevæpnet med malingsruller og høytrykksspyler rykker Arild Østby (36) ut. I dag skal han aksjonere mot nedtaggete byområder der taggerne har slått til. Arild er «taggepoliti».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Malerne Arild Østby og Ulf Owren (31) fjerner tagging på over 100 bygårder i Oslo og omegn innen 48 timer. Det betyr 10-timers dager, og jobbing natt og helg. For uvesenet må stoppes, er malerne enige om.

- Det er jo ikke vakkert. Det er fælt å se hvordan fontener og statuer tagges ned, sier Østby .

Han jobber i firmaet Jens Petter Lunde AS, som tilbyr akutt taggefjerning. Med høytrykksspyling og 90 graders varmt vann, går det meste bort, uansett underlag.

Vader og klatrer

- Før fjernet vi maling med kjemikalier som var så farlige at du måtte ha gassmaske. Det vi bruker nå har en PH-verdi nær hudens egen, forklarer Østmoe. Men skrammer og sår på armene kan han ikke skjule. Det er nemlig krevende å være taggepoliti.

- Det tagges på de mest utrolige steder. Vi må vade i vann og omtrent klatre i takrenner for å komme til. Det er slitsomt når steder tagges ned rett etter at vi har vært der, men morsomt når vi ser resultater. Ved Akerselva har vi vunnet kampen, mener Østby. Etter at prosjektet startet i mars, er taggingen langs elva nesten borte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer