Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tagger-signatur i retten

Saken mot en 18-åring som er tiltalt for 130 tilfeller av tagging begynte i Oslo byrett i dag. Mannen er også tiltalt for grovt ran, vold og narkotikaforbrytelser. Dagbladet.no følger rettssaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

18-åringen erkjenner straffskyld i 34 av de 130 tilfellene av tagging. Men påtalemyndigheten er ikke i tvil om at 18-åringen står bak alle tilfellene. Aktor Ståle Kihle håper at han skal få gjennomslag for å kunne nytte signaturene til den tiltalte 18-åringen.

- Vi kan bevise at «YEWA» er 18-åringens personlige signatur som kun han tagger, sa aktor Såle Kihle da rettssaken ble innledet i formiddag.

Taggerens forsvarer, advokat Arild Langenæs, mener det slett ikke er sikkert at hans klient står bak de andre 96 tilfellene:

- Hvem som helst kunne tagget denne signaturen, sier Langenæs, som legger til: - 16-17-åringer som springer rundt med sprittusj, fortjener ikke ubetinget fengsel.

I tillegg er 18-åringen tiltalt for grovt ran, legemsbeskadigelse og narkotikaforbrytelser.

Dagbladet.no følger rettssaken i Oslo byrett og kommer tilbake med mer.