Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tagger tiltalt for 126 forhold

En av Norges største rettssaker mot taggere starter i Oslo byrett i morgen. På tiltaltebenken sitter en 18 år gammel mann, som må svare for 126 tilfeller av tagging.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Aftenposten skal mannen ha erkjent de fleste forholdene, som skjedde i perioden 1996-1999. Han er også tiltalt for ran, vold og vinningskriminalitet, men dette erkjenner han ikke straffeskyld for.

18-åringens signatur er funnet på de fleste T-banestasjonene i Oslo sentrum og Oslo sør. Han skal vært spesielt aktiv på Trosterud og Lindeberg. Her skal Oslo Sporveier ha rykket ut hele 34 ganger for å fjerne hærverk etter han. 35 T-banevogner skal også ha fått mannens signatur på seg.

Alt hærverket er dokumentert ved hjelp av fotografier.

Et sentralt spørsmål i rettssaken er om en tagger kan bli dømt på signaturen sin.

- Vanligvis vil de forsvare seg med at det er en annen som har bruvkt signaturen, så lenge de ikke er tatt på fersk gjerning. Men slik vi kjenner miljøet, er justisen så streng at få tør å misbruke andres signaturer, uttalte aktor Ståle Kihle til Aftenposten fredag.

(NTB)