Taggere smadrer t-banen

Norske t-bane-passasjerer kan gå en utrygg sommer i møte. USA-fenomenet «trashing» har spredt seg til Sverige hvor 22 vogner er knust i sommer. I kveld ble ei vogn i Oslo smadret mens det var passasjerer på toget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ingen kom til skade da ungdommer på Kolsåsbanen rev løs setene og kastet dem ut vinduene mens t-banen var i trafikk. Oslo Sporveier frykter at voldsbølgen som har nådd Stockholm, også skal ramme her hjemme.

- Det har hendt at våre sjåfører har blitt truet av ungdom med finlandshette og balltre, mens kameratene sprayet ned vognene. De har også sprayet våre ansatte i ansiktet og på klærne, sier salgssjef Hans Christian Jensen i Oslo Sporveier.

Taggerne venter på endestasjonene eller går amok mens vognene kjører mellom stasjoner. Føreren og passasjerene trues til å sitte stille. Det har kun skjedd sporadisk at ungdommene har rasert vognene.

- Vi frykter at voldstrenden skal spre seg til oss, men vi håper kveldens episode var en enkelthendelse, sier Jensen til Dagbladet.no.

Volden kan spre seg

Falken har egne vektere som jobber med t-bane-sikkerhet - flere med bakgrunn som elitesoldater.

- Det er vårt inntrykk at taggerne blir stadig mer pågående. Erfaringsmessig vil fenomener som vold av denne typen, spre seg til Oslo hvis det foregår i Stockholm eller København, sier informasjonssjef Dag Christensen i Falken Security.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer