- Taggere stakk med kniv for å drepe

Sykepleier-kamerat kan ha reddet livet til utelivsprofil (27) i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En porsjon flaks og en kamerat som er sykepleier medvirket til å berge livet til en 27 år gammel mann som ble knivstukket i Møllergata i Oslo natt til fredag.

27-åringen, en utelivsprofil som driver både bar og en forretning i området, kom fra jobb i baren like over midnatt da han oppdaget en gjeng som tagget på en vegg like ved butikken lenger oppe i gata.

Da han ba de ukjente taggerne om ikke å grise til butikkveggen, ble han uten forsvarel angrepet med kniv og stukket flere steder.

- Stakk etter pulsåre

- Det er ikke bare skremmende at man kan bli utsatt for slikt, men knivstikkene mot pulsårene i halsen og lysken viser at gjerningsmannen var ute etter å drepe for å ha blitt snakket til om malingen, sier en kollega og kamerat av den skadde 27-åringen til Dagbladet.no.

27-åringen gikk i følge med en kamerat som er sykepleier, og kollegaen tror det kan ha medvirket til at episoden ikke endte som en drapssak. Pulsåren ble skadd, og han fikk stort blodtap på kort tid.

Politiet lette ved 22-tiden fredag fremdeles etter tre eller fire ukjente gjerningsmenn. Mannen er utenfor livsfare og ved bevissthet, og ble fredag avhørt.

Da fikk politiet bekreftet at 27-åringen forsøkte å stoppe skadeverk i gata da hendelsen oppsto.

KUNNE BLITT DREPT: 
Den 27 år gamle butikkeieren ble stukket i halsen og lysken med kniv da han ba taggere om ikke å male butikken hans. Foto: HILDE MARIE TVEDTEN.
KUNNE BLITT DREPT: Den 27 år gamle butikkeieren ble stukket i halsen og lysken med kniv da han ba taggere om ikke å male butikken hans. Foto: HILDE MARIE TVEDTEN. Vis mer

- Han ble angrepet da han prøvde å forhindre tagging på en bygning. Det ble sagt svært lite, før han altså ble stukket ned med en kniv. Vi har gjort avhør av fornærmede og vitner, blant annet med fotokonfrontasjon, men har ikke siktet eller pågrepet noen, opplyser jourhavende etterforsker Ove Vedvik ved Sentrum politistasjon til Dagbladet.

Asiatisk utseende

- De har blitt beskrevet som gutter i 20-årsalderen med asiatisk utseende. De hadde på seg hip hop-lignende klær, sier Vedvik.

En annen kollega fra baren gikk oppover Møllergata et stykke bak 27-åringen hans sykepleierkamerat. Han rev fram telefonen for å ringe sykehus og politi da han så hva som skjedde, men han ble umiddelbart truet med kniv av en i taggergjengen.

Gjerningsmannen holdt hendene hans fast bakpå ryggen, men stakk da folk begynte å strømme til.

- Taggere stakk med kniv for å drepe