Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tagget byen etter etter kommunens taggekurs

Det kommunale kultursenteret i Trondheim holdt graffitikurs for ungdom, og nå tilgrises byen av tagging. Ordføreren lover at det er slutt på undervisningen i fantasifull spraymaling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I andre byer der det er holdt slike kurs, skal man ha fått en kraftig oppblomstring av ulovlig tagging og graffiti.

Ingen flere kurs

- I det siste har det tatt helt av her i byen. Vi har kommet over tagging som kan knyttes direkte til kursvirksomheten, sier politiførstebetjent Ole Andreas Richter ved Trondheim politidistrikt.

Det var politiet som tok kontakt med ordfører Anne Kathrine Slungård, og gjorde henne oppmerksom på at det foregikk et kommunalt «taggerkurs».

- Tagging er ikke kunst, det er hærverk. Det blir ingen flere slike kurs i Trondheim, sier ordføreren til Dagbladet.

Sint Marvin

Trondheim by, som sto fram som vakker og nypusset ved tusenårsjubileet for to år siden, er nå i ferd med å forslummes, hevdes det. En av fasadene taggerne har lagt sin elsk på, tilhører Trondheim likningskontor.

Et annet interessant «lerret» er teglsteinsfasaden ved byens nyeste praktbygning, Trøndelag Teater. Det koster flere tusen kroner å fjerne hver taggersignatur.

- Jeg gir gjerne Trondheim kommune et råd: De må begynne å bruke vett og forstand. Graffiti er pøbelstreker. Å holde slike kurs er aldeles meningsløst, sier tidligere ordfører Marvin Wiseth som er styreleder ved teatret.

Hittil i år har politiet i Trondheim fått inn 70 anmeldelser på graffiti og tagging. I løpet av hele fjoråret kom det inn 141 anmeldelser. Utviklingen i andre land viser at ungdom fra taggermiljøene rekrutteres til annen kriminalitet.

- Anmeld hærverket, legg ved bildet og fjern taggingen snarest mulig, er politiets råd.