Tagget byen etter etter kommunens taggekurs

Det kommunale kultursenteret i Trondheim holdt graffitikurs for ungdom, og nå tilgrises byen av tagging. Ordføreren lover at det er slutt på undervisningen i fantasifull spraymaling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I andre byer der det er holdt slike kurs, skal man ha fått en kraftig oppblomstring av ulovlig tagging og graffiti.

Ingen flere kurs

- I det siste har det tatt helt av her i byen. Vi har kommet over tagging som kan knyttes direkte til kursvirksomheten, sier politiførstebetjent Ole Andreas Richter ved Trondheim politidistrikt.

Det var politiet som tok kontakt med ordfører Anne Kathrine Slungård, og gjorde henne oppmerksom på at det foregikk et kommunalt «taggerkurs».

- Tagging er ikke kunst, det er hærverk. Det blir ingen flere slike kurs i Trondheim, sier ordføreren til Dagbladet.

Sint Marvin

Trondheim by, som sto fram som vakker og nypusset ved tusenårsjubileet for to år siden, er nå i ferd med å forslummes, hevdes det. En av fasadene taggerne har lagt sin elsk på, tilhører Trondheim likningskontor.

Et annet interessant «lerret» er teglsteinsfasaden ved byens nyeste praktbygning, Trøndelag Teater. Det koster flere tusen kroner å fjerne hver taggersignatur.

- Jeg gir gjerne Trondheim kommune et råd: De må begynne å bruke vett og forstand. Graffiti er pøbelstreker. Å holde slike kurs er aldeles meningsløst, sier tidligere ordfører Marvin Wiseth som er styreleder ved teatret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer