Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tagget jernbanevogner for 370 000 kroner

Seks norske gutter risikerer flere måneder i fengsel og et erstatningskrav på flere hundre tusen kroner for å ha tagget danske jernbanevogner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag ble de varetektsfengslet for 14 dager og siktet for grovt skadeverk. De norske guttene er mellom 17 og 20 år og var på ferietur til Tostrup i Danmark. Ifølge politiet vil det koste 370 000 danske kroner å ordne opp etter taggeraidet.

Rettssaken kommer trolig opp innen fengslingas utgang. Sveitsere som tagget for 73 000 kroner ble i en liknende sak dømt til 40 dagers fengsel.

- Saken er ikke ferdig etterforsket, men nordmennene må trolig svare for grovt hærverk som har en strafferamme på 4 år, sier visepolitikommisær Jørgen Kristensen.

De danske statsbanene fremmer alltid erstatningskrav når noen arresteres for tagging på vognene deres. Ungdommene kan også regne med flere års utvisning fra Danmark.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media