Tagget ned kongen av Thailand

Nå er Oliver Jufer (57) dømt til ti års fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Godt bedugget og sint fordi han ikke fikk kjøpe mer alkohol, bevæpnet Oliver Jufer seg med en sprayboks og gikk løs på et bilde av kong Bhumibol Adulyadej av Thailand.

Sveitseren som har bodd i Thailand i ti år, ble filmet av overvåkingskameraer mens han sprayet ned portretter av kongen på kongens 79-årsdag i desember ifjor. Han sprayet ned fem plakater som var hengt opp i forbindelse med kongens bursdag.

Det skulle han ikke ha gjort. Nå er han dømt til 10 års fengsel for majestetsfornærmelse, melder BBC News.

Alvorlig forbrytelse

Under straffutmålingen i dag valgte dommer Phitsanu Tanbukalee å halvere straffen på 20 år, etter at Jufer tilstod fornærmelsen tidligere denne måneden.

- Dette er en alvorlig forbrytelse og han ble dømt til fire år for hvert av de fem tiltalepunktene. Men fordi han tilstod, har retten redusert redusert straffen til ti år, sa dommeren.

Strafferammen for majestetsfornærmelse i Thailand er opptil 75 års fengsel.

Jufer er den første utlendingen som er dømt til fengsel etter Thailands lov mot majestetsfornærmelse. Også andre utlendinger er dømt etter loven, men de er utvist fra landet før soningen har startet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer