Dyremishandling

Tahla (2) tent på: - Forbanna

I løpet av natta eller morgentimene onsdag satt noen fyr på den to år gamle katta Tahla. Hunnkatten har også fått skader på begge bakbeina.

PÅTENT KATT: I løpet av natta eller morgentimene onsdag 25. august, har noen satt fyr på den to år gamle katten Tahla. Video: Privat / Elena Riis Bjønnes / Reporter: Vegard Krüger Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Elena Riis Bjønnes fant den to år gamle katten sin Tahla forbrent, skadet og redd under hekken i hagen, i nabolaget på Heistad i Porsgrunn, onsdag morgen denne uka.

- Jeg fikk en dårlig følelse da Tahla ikke hadde kommet inn om morgenen. Kattene har egen luke og pleier alltid å være inne på det tidspunktet, forklarer Riis Bjønnes.

Hun forteller at hun ropte på katten uten at den reagerte, og da hun nærmet seg for å se hva som var galt, kjente hun at det luktet brent.

- Jeg måtte bære henne inn fordi hun ikke klarte å gå selv, og det var tydelig at hun hadde store smerter, sier Riis Bjønnes fortvila.

- Jeg blir rett og slett fly forbanna og fryktelig lei meg, vi har en katt til og håper virkelig ikke dette skjer igjen, sier Riis Bjønnes til Dagbladet.

Store skader

Riis Bjønnes forteller at hun ringte dyrlegen og heiv seg i bilen med en gang. Der ble katten lagt i narkose og barbert for å få oversikt skadene.

- Pelsen i ansiktet og på hodet var forbrent, hun har skader på det ene frambeinet og et øre er så forbrent at det har krøllet seg. Det er også en tykk, brent stripe som går fra frambeinet helt bak til låret, og to åpne sår på begge lår, forteller hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer